26 de gener del 2016

Dreadful© rogersv.cat i Dreadful© rogersv bloc

Dreadful© rogersv.cat i Dreadful© rogersv bloc

El passat 18 de desembre, coincidint amb l'estrena de Star Wars: Episode VII The Force Awakens, vaig estrenar la meva nova imatge a internet amb l'estrena de la meva nova web personal Dreadful© rogersv.cat 1.0, la nova versió d'aquest bloc Dreadful© rogersv bloc 1.0 (5.0), les noves imatges de perfil i capçaleres a Blogger, Twitter, Facebook i Instagram, així com les noves previews de les properes noves versions de Dreadful© i Dreadful© RogeRweb.cat.

Sense entrar en detalls massa tècnics i personals, que no és el lloc, diguem que darrerament he estat fent neteja, endreçant i redreçant la meva presència a internet cap a una nova direcció, que va començar a evidenciar-se a internet encara no fa un any amb la tercera versió de Dreadful© BCN HIP HOP i que acabarà amb l'estrena d'un altre projecte creatiu de llarga durada que encara porto d'amagat però que ja publicaré en el seu moment.

Captura de Dreadful© rogersv.cat

En quant a la web, és un disseny molt senzill que bàsicament ve a substituir la funció de l'antiga web Dreadful®, una porta a la meva presència a internet, però enlloc de tenir només una pàgina amb enllaços a les meves webs, blocs i alguna xarxa social, ara aquests estan dividits en una pàgina per a cada web o bloc principal amb domini propi i eines i xarxes socials associades i una pàgina per a tota la resta de webs i blocs secundaris sense domini ni xarxes.

D'aquesta manera, la gent que aterri a la web, ja vingui des d'una targeta de visita o d'una eina o xarxa social, podrà trobar la resta de la meva presència a internet, començant per la personal amb Dreadful© rogersv.cat i, si vol, continuant per la professional amb Dreadful©, el meu primer projecte creatiu de llarga durada amb Dreadful© BCN HIP HOP, una barreja de personal i professional amb Dreadful© RogeRweb.cat i acabant per la resta de presència pròpia i compartida.

Captura de Dreadful© rogersv bloc

En quant al bloc, és una personalització molt senzilla, una adaptació de la plantilla de Blogger Picture Window a la imatge de la web Dreadful© rogersv.cat, amb la que a partir d'ara queda vinculat, juntament amb les eines i xarxes socials associades, a les que es pot accedir des de la barra lateral. Res a veure amb les anteriors versions d'aquest bloc, que havia hagut de crear des del codi font, ara l'únic codi que he tocat és el dels gadgets per personalitzar-los.

La novetat més important d'aquest bloc és que deixa de dir-se Dreadful® RogeRbloc i deixa d'estar vinculat a la web Dreadful® RogeRweb.cat per dir-se Dreadful© rogersv bloc i estar vinculat a Dreadful© rogersv.cat. No és el primer canvi de nom però sí el primer canvi de web vinculada i ja no integrat a cap web, com havia estat des del seu inici. L'estil del bloc continuarà sent similar, només intentant alternar més entrades amb les notificacions d'entrades.

Imatges de perfil i capçaleres de rogersv

Altres novetats són les capçaleres temporals, les pestanyes dels apartats sota la capçalera i les etiquetes del bloc a la barra lateral. Les capçaleres les aniré canviant de tant en tant. Trobareu tots els detalls sobre la història i els quatre canvis de nom de les cinc versions d'aquest bloc a l'apartat Des de 1998, sobre l'estil del bloc i la funcionalitat alternativa de les etiquetes del bloc destacades a l'apartat Bloc i una mica sobre mi per qui no em conegui a l'apartat Autor.

Així doncs, amb la vinculació i adaptació d'imatge d'aquest bloc a la nova web, queda unificada la imatge i funció de tots els meus serveis, eines i xarxes socials personals amb un únic nom d'usuari i adreça: rogersv. De la mateixa manera, amb la integració d'un mateix estil de peu de pàgina, queden enllaçades totes les meves webs i blocs principals amb domini propi, dels que ja he estrenat o estrenaré properament noves versions, seguint el calendari previst.

Aquesta ha estat la primera vegada que estreno una nova web i nova versió del bloc sense publicar-ne cap entrada fins a més d'un mes després però te la seva explicació. La web i la imatge del bloc i les eines i xarxes socials estaven enllestides però els apartats i, sobretot, les etiquetes no i no volia publicar aquesta entrada sense tenir-ho tot acabat, que pensava que seria passat festes però que, per diferents motius, ha hagut de ser un parell de setmanes després.

Per anar acabant, els propers dies publicaré algunes entrades pendents que tenia oblidades a esborranys i les entrades pendents des de Nadal però que, per diferents motius, no he pogut publicar fins ara. Perdoneu els que em llegiu per RSS i que rebreu feed d'entrades amb dates passades i animeu-vos a visitar el bloc per veure'n la nova imatge. Bé, espero que tot plegat us agradi i us recordo que podeu deixar comentaris, encara que aquí no en deixeu gairebé mai cap... x'D

M'acomiado agraint a qui hagi tingut la paciència de llegir fins aquí, als que encara em llegiu regularment aquí i a d'altres llocs i als qui em llegiu, ni que sigui entrant de tant en tant, des de quan aquest espai va néixer com a poc més que un llistat que va anar creixent i evolucionant com a bloc fins a la seva propera majoria d'edat. Qui ho havia de dir! Des de 1998, aviat celebrarem els 18 anys! I més coses que celebrarem enguany! Estigueu sintonitzats! Fins aviat! : )