10 de maig del 2011

La noche de los cautivos

La noche de los cautivos

La noche de los cautivos és un còmic novel·la gràfica obra de Marc Sans i Oscar Perales (OYEME!). Sense la més mínima intenció de fer cap tipus de crítica (els que em coneixeu ja sabeu com les odio), vull comentar-ne algunes coses, només per si a algú li pot interessar i pels motius que explicaré cap al final d'aquesta entrada.

Capítol Reflejo de La noche de los cautivos

La noche de los cautivos és un còmic en blanc i negre amb una ambientació negra, fosca, crua, aspre, bruta... aparentment localitzat als Estats Units d'Amèrica. Els capítols són setze històries de personatges aparentment inconnexos. Una puta, un camioner, un boxador, un taxista... Reflejo és el meu capítol preferit.

Capítol Reflejo de La noche de los cautivos

Reflejo és el meu capítol preferit perquè el trobo una idea genial i aquest és l'únic detall que donaré. Les pàgines de la dreta són un reflex de les de l'esquerra, creant un efecte mirall força interessant, fins i tot els textos estan invertits, però si fem l'esforç de llegir-los ens adonarem que no diuen el mateix!

Galería Bocetos & Descartes de La noche de los cautivos

Al final del llibre hi ha la Galería Bocetos & Descartes que és tan interessant com la pròpia novel·la i que aporta exploracions i personatges que ens deixen amb les ganes de més. L'obra ha tingut molt bones crítiques i, sincerament, espero que això no quedi aquí i tingui continuïtat, amb una segona part o una nova història.

La noche de los cautivos dedicat i signat

Conec en Marc Sans des que era un nen molt petit, germà del meu amic Jaume i la Montse. La família Sans sempre ha estat molt cinèfila i en Marc sempre n'ha estat un devot seguidor. Molt creatiu, dissenyador gràfic i ara guionista i dibuixant. Com a bon amic vaig anar al Saló del Còmic per comprar-lo i que me'l signés.

Vídeo promocional de La noche de los cautivos

Suport d'amic a part, com a lector de còmics en recomano la compra i lectura. Jo me'l vaig llegir tornant del saló i només em va faltar que fos en català. Per acabar, us deixo amb el vídeo promocional, també realitzat per OYEME!, que ben val una versió pel·lícula. Si us ha agradat l'entrada i el vídeo, animeu-vos a comprar-lo!

Fitxa
Títol: La noche de los cautivos
Autors: Marc Sans i Oscar Perales (OYEME!)
Tapa tova (rústica): 108 pàgines
Editor: Edicions de Ponent
Llengua: Castellà
ISBN: 978-84-96730-50-2
Dimensions: 21,5 x 17 cm
Impressió: Portada color i interior b/n


Entrades relacionades a aquest bloc:
Death Row (2016)
Saló del Còmic de Barcelona (2016)
Saló del Còmic de Barcelona (2011)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada