6 de març del 2013

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
Final de la cua a les 9:29

El passat 28 de juliol a les 10h va ser la inauguració de l'Apple Store Passeig de Gràcia i al final hi vaig poder assistir. No sóc tan fanboy com per passar-me la nit fent cua però sí prou macaire com per donar-hi un cop d'ull i fer-ne aquesta entrada, la quarta inauguració d'una botiga d'Apple que publico (dues shops i dues stores).

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
Animació controlada de la cua a les 9:36

Vaig arribar a les 9:29h i la cua feia poc més d'un carrer d'Eixample però serpentejant per unes tanques que de no ser-hi podrien ben bé fer un parell de carrers. Aquest cop tant en Miquel i com en Tomàs ja havien estat a la presentació a per la premsa però havien tornat a venir per no perdre's la festa. Vam quedar pel final.

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
Entro per la porta a les 11:02

M'ho vaig prendre amb calma pensant que seria una llarga espera però gràcies a la bona organització no va ser tant llarga. Hi havia vigilants que controlaven l'ordre de la cua. Repartien aigua gratis. El personal d'Apple animava la cua recorrent i saludant tot el recorregut. No va ser tan perfecte com a La Maquinista però molt bé.

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
Interior de la botiga a les 11:08

Una hora i mitja de cua després ja era dins, sense fer cua tota la nit, ni llevar-me de matinada. El personal d'Apple ens va rebre amb els habituals aplaudiments i obsequi de samarreta de record encapsada en una caixa estil Apple. Barcelona ja te Apple Store al centre de la ciutat, la segona de la capital però la flagship de Catalunya.

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
La famosa escala de vidre

Un cop a dins, vaig poder contemplar el disseny de la botiga (i la famosa escala de vidre), tafanejar productes (tots amb OS X i iOS en català) i observar l'atenció al client (molt amable amb la il·lusió del primer dia). Com és legal i comença a ser normal, tot estava instal·lat i retolat en català i tot el personal entenia el català.

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
Planta -1

Després de tafanejar una estona per la planta 0 o nivell carrer, vaig baixar a la planta -1 o nivell soterrat dedicada als accessoris. Aquesta botiga en te molts més i de molt més cars que cap altra, com ara un munt de bosses de pell per a portàtils de disseny i qualitat a joc amb les botigues del carrer comercial més luxós del país.

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
Vista de la Planta 0 des de la Planta 1

Després de remenar una quants accessoris per la planta -1, vaig pujar fins a la planta 1 per l'escala de vidre, els esglaons de vidre de la qual estan subjectes entre una paret d'obra i una paret de vidre. Vidre, vidre i vidre. Un cop a dalt, la planta te com una balconada que envolta el pati que és la part central de la planta 0.

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
Briefing Room

Mentre que a la Planta 0 hi han els dispositius mòbils i a planta -1 els accessoris, a la planta 1 és on hi ha la teca, el cim de la qual és la Briefing Room, sala de reunions on Apple posa en contacte empresaris amb tècnics propis i tercers per a l'estudi, venda, instal·lació, aprenentatge i servei tècnic d'equips en xarxes d'empreses.

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
La Genius Bar amb els especialistes d'Apple

Després que Apple em fes una petita entrevista a la Briefing Room i que un especialista m'expliqués els serveis de Joint Venture, vaig passejar per la Genius Bar, la barra d'especialistes d'Apple, i les taules on es farien els One to One i els Tallers, tot a la mateixa planta, així com els equips de sobretaula i portàtils.

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
La botiga plena de gom a gom

La botiga estava plena de gom a gom a les tres plantes però la gent no anava amb tanta pressa per comprar i preguntar com amb la primera botiga. Els macs encara no es venien amb Mountain Lion preinstal·lat i els esperadíssims nous iMacs encara no havien sortit del forn, així que jo tampoc vaig comprar.

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
El logo d'Apple sobre la porta d'entrada

Finalment vaig sortir amb una molt bona impressió. Aquesta Apple Store te els mateixos aparells i atenció que l'altra però és més cèntrica, més ben comunicada, més gran i espaiosa, amb més personal, més serveis per a empreses i més accessoris que cap altre distribuïdor autoritzat de Catalunya.

Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
La façana amb la cua encara esperant per entrar

Des d'un primer moment es podia intuir que aquesta botiga esdevindria un nou punt de trobada del centre de la ciutat, com el de les cantonades més populars de la Plaça Catalunya però amb l'afegit dels equips i la wifi gratis que aprofiten els ciutadans i turistes de totes les Apple Store cèntriques de tot el món.


Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia
Caixa amb samarreta i Guia per a visitants

Un altre al·licient per assistir a aquesta inauguració va ser el detall únic que va tenir Apple amb aquesta botiga. Enlloc del l'habitual negre al mur que envolta les botigues durant les obres i a les samarretes de regal de les inauguracions, aquesta botiga va lluir un flamant trencadís modernista fet d'icones d'apps!

Nota: Aquest cop no hi va haver cap trobada de macaires catalans però almenys vam poder quedar el Robert, la Maria Angeles, el Coke, el Tomàs i jo mateix i fer una mica de tertúlia mossegui amb birres a un bar proper.

Enllaços relacionats a Facebook:
Àlbum Inauguració Apple Store Passeig de Gràcia


Enllaços relacionats a Instagram:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7, Foto 8, Foto 9, Foto 10, Foto 11, Foto 12, Foto 13, Foto 14, Foto 15 i Foto 16


Entrades relacionades a aquest bloc:
Inauguració Apple Store La Maquinista
Inauguració Apple Shop Media Markt La Maquinista
Inauguració Oficial Apple Shop Barcelona
Apple Shop Barcelona


Entrades relacionades fora d'aquest bloc:
Us presentem l’Apple Store de Passeig de Gràcia! (BAC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada