27 de gener del 2014

AlertaPhone Reparació iPhone 4

AlertaPhone Reparació iPhone 4

Aprofitaré aquesta reparació per descriure l'experiència viscuda d'un problema, segurament el més comú i transversal a tots els models i versions d'iPhone (i iPad / iPod Touch), un problema que és qüestió de temps i d'ús intensiu però que acaba passant sovint i que la majoria d'usuaris acaben canviant d'aparell, però amb els temps de crisi que corren, val la pena tenir més opcions.

El problema en qüestió és l'avaria del Botó d'Inici. Quin usuari d'aquest telèfon intel·ligent no ha patit o vist patir el mal funcionament d'aquest, l'únic botó físic necessari pel funcionament general? Potser no l'hauran patit en primera persona els usuaris que canvien d'aparell cada cop que surt un nou model o versió, però per la resta va aquesta entrada, per si pot servir d'ajuda.

El Botó d'Inici és imprescindible per anar a l'Inici i per la Multitasca, ja sigui pel canvi de programes actius o pel tancament dels que ja no fem servir, per estalvi de consum de bateria. Quan el botó deixa de funcionar correctament, el premem amb més força, fins que el percentatge d'error és molt superior al d'encert i cerquem solucions. Si estem fora de garantia, què podem fer?

Opcions del sistema:

El sistema iOS ofereix una possible solució anomenada Calibratge, que si encara no l'hem premut excessivament potser funcionarà. Desbloquejar l'iPhone, obrir una aplicació del sistema com el Rellotge, prémer el Botó d'Engegar/Apagar i quan aparegui la pantalla de lliscar per apagar i Cancel·lar, prémer el Botó d'Inici uns segons fins que es tancarà el Rellotge i l'iPhone estarà calibrat.

Si el problema persisteix, el sistema ofereix una alternativa pensada per l'accessibilitat de persones amb manca o reducció d'alguna capacitat, l'Assistive Touch. Activant aquesta opció (Configuració / General / Accessibilitat / Assistive Touch / activar) apareix un cercle a la pantalla que podem recol·locar i que tocant-lo permet fer moltes coses, com ara l'Inici o la Multitasca.

La pega de l'Assistive Touch és que per la Multitasca requereix fer moltes més passes que amb el botó. Concretament, el que amb l'un són dos clics i podem canviar d'aplicacions o tancar-ne, amb l'altre són quatre tocs (Assitive Touch / Dispositiu / Més / Multitasca) per fer el mateix. Això sense comptar que t'has de fixar on toques i que moltes vegades el cercle fa nosa.

Opcions físiques:

La neteja del Botó d'Inici, amb alcohol isopropílic del 99%, aplicant un parell de gotes a un drap suau o cotó fluix, fregant-lo al botó amb el mòbil apagat, prement-lo perquè hi entri i esperant deu minuts per engegar-lo i veure el resultat. Molt de compte! Un altre tipus d'alcohol o massa quantitat i potser l'adéu a iPhone...

La realineació del Botó d'Inici amb el Port d'Acoblament, endollant el cable USB i prement l'endoll cap amunt, alhora que prement el Botó d'Inici cap avall, desendollant i provant. Compte! Es pot tornar a desalinear i en fer-ho repetidament es pot acabar espatllant del tot el botó, així com el cable i fins i tot el port...

El canvi del Botó d'Inici, a internet podeu trobar i comprar el botó, així com les instruccions en vídeo per canviar-lo vosaltres mateixos. Ni estant avesats a canviar peces de maquinari d'ordinadors us resultarà fàcil canviar peces d'un telèfon intel·ligent, ja que tot és en miniatura i molt comprimit, com en un rellotge...

Resum:

Les opcions del sistema serien les idònies però el Calibratge només serveix en pocs casos i l'Assistive Touch només per sortir del pas, pel que acabarem havent de passar a les opcions físiques, que tenen el seu perill. Jo ho vaig provar tot excepte el canvi de botó, del que vaig passar després de veure el vídeo...

Així doncs, què podem fer si tot falla i passem de fer el canvi nosaltres mateixos? Cercar algú que ens ho faci, però no algú qualsevol, algú professional i especialitzat en la matèria. I aquí és on se'm va obrir la bombeta i vaig recordar un servei tècnic especialitzat en iPhone (i iPad/iPod Touch i ara també Galaxy/Nexus)...

Recordava que mossegalapoma.cat havia fet uns concursos patrocinats per un servei tècnic de Barcelona que regalaven accessoris per a iPhone com a premi. Després d'una petita cerca a la web mossegui i no vaig trigar gaire a trobar-lo, era AlertaPhone. Altre cop, gràcies als amics de mossegalapoma.cat : )

AlertaPhone

AlertaPhone te les peces, les reparacions i uns paquets de reparació, que podem comprar per internet i amb els quals ens recullen, reparen i retornen el telèfon. Només cal anar a la web, triar el model, el paquet de reparació, pagar i esperar. La pega és quan tenim dubtes sobre què li passa realment al nostre aparell. Aquest és el meu cas.

Tenia clar que al meu iPhone se li havia espatllat el Botó d'Inici però per un dels símptomes que tenia també podia tenir el Botó d'Engegat/Apagat avariat i havia de triar entre reparar només el d'Inici o també el d'Engegat/Apagat... A la web tenen un xat i un telèfon però després dels dos em vaig estimar més anar-hi.

Quan vaig arribar em van dir que s'havia de concertar hora i que el tècnic no hi era però, com que per telèfon no m'ho van dir o no ens vam entendre bé, van ser molt amables i en deu minuts ja tenia al tècnic reparant-me'l i en deu més ja passava per caixa amb el mòbil arreglat. Però això no és tot!

Oferta AlertaPhone
Reparació Botó d'Inici + Bateria iPhone 4

En el meu cas vaig agafar el paquet de Reparació Botó d'Inici + Bateria iPhone 4, oferta fins a final de mes per només 36,50€ (IVA inclòs)! i ara tinc el Botó d'Inici i la Bateria nous, originals i amb garantia! Arreglats en menys de mitja hora i per menys de quaranta bitllets!

Però això no és tot! Resulta que, si està disponible la teva zona, el tècnic et pot venir a casa o la feina i diagnosticar-te i reparar-te el telèfon pel mateix preu! Com m'ho van fer a mi, sense haver d'estar hores o dies sense telèfon, però sense haver-te de desplaçar!

Perquè no en tenia ni idea perquè, si ho arribo a saber, m'estalvio el calvari de tot lo anterior! Si se us ha espatllat un botó o la bateria, o se us ha trencat el vidre o la carcassa, o un munt de coses més, AlertaPhone és la solució! Si tinguèssin la web en català ja serien la repera!

Nota: Si llegiu aquesta entrada després de final de mes, sapigueu que la Reparació del Botó d'Inici costa només 39€ (IVA inclòs, sense bateria) i que podeu canviar el botó d'altres models i versions amb i sense ofertes. La recollida i enviament costa 12,95€ a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada