1 de març del 2007

Hasta la vista, Vista!

Primer de tot he de dir que sóc usuari tant de Windows com de Macintosh per bé que, després de treballar molts anys amb ambdós sistemes, des del 2005 que vaig començar la migració professional de Win cap a Mac. Així doncs, ja només faig servir el Windows per testeig, ofimàtica i jocs, per aprofitar el que tinc registrat.

Després d'haver comprovat externament quantes versions hi han del nou Vista, en què es diferèncien entre elles i donar un cop d'ull a l'aparença i les novetats més destacades, donarè la meva impressió, per si algun despistat que s'ho està pensant ve a parar a aquest bloc de part del Senyor Google.

En Bill Gates s'ha begut l'enteniment. Si no n'hi ha prou gairebé obligant a canviar d'ordinador i sistema cada tres o quatre anys, cada cop costa més triar quin sistema! Preus abusius a banda, les versions domèstiques que vindran en tots els ordinadors nous estaran tant capades que no es podran comparar amb l'actual XP!

L'usuari tindrà la sensació aparent d'haver-se actualitzat però, en realitat, haurà retrocedit! Si actualitzem un XP amb el nou navegador i el nou reproductor tindrem un sistema més complert que el nou... i gratis! Esclar que no tindrem l'aparença de moda amb els afusellaments del Linux i el Mac, que s'han de pagar, és clar!

La versió bàsica no porta l'efecte Wow! de les finestres dels anúncis però porta els Gadgets, versió mal copiada dels Widgets del Mac (petites aplicacions majoritàriament gratuïtes)... Perquè han canviat el genial Dashboard (un segon escriptori) per una mena de barra lateral!? i provablement seran majoritàriament de pagament...

La versió mitja porta el Media Center, sempre i quan tinguem un bon maquinari, còpia barata del Frontrow, de sèrie a tots els Macs des que va aparèixer. La versió més complerta ho porta tot però a preu d'or... El millor es reserva als professionals, al retallar quasi totes les opcions domèstiques!!! x'D

M'agrada l'efecte Wow! tot i que no te gaire utilitat (que emmudeix si el comparem amb el Time Machine que portarà el nou Mac OS X). Les eines de creativitat multimèdia no es poden comparar amb l'iLife... per no parlar de la baixada de pantalons davant de la SGAE! Jo, de moment, ho tinc clar: No m'actualitzo.

Cada cop me'n alegro més d'haver fet el pas, després de defensar els ventatges del Windows durant anys he de reconèixer que ja només són topics del passat. Ho recomano a tothom, per 500 Euros un Mac Mini, del tamany d'un disc dur, que es pot endollar a la tele plana del menjador i conectar amb qualsevol teclat i ratolí usb!

M'acomiado amb un desig:
iPhone UMTS de 3 Megapíxels... Aaah! ^_^'''

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada