27 de febrer del 2008

Adobe CS3 eSeminars: AIR

Adobe CS3 eSeminars: AIR

Dimarts de la setmana passada vaig assistir al seminari electrònic Adobe CS3 eSeminars: AIR "Creación de aplicaciones AIR con Flash y Dreamweaver".

Tenia ganes de provar els seminaris-e d'Adobe perquè en fan molts, duren una hora i els pots fer des de l'estudi, sense haver de desplaçar-te i perdre tant de temps.

Com tots els seminaris, presencials o virtuals, t'has de registrar ràpidament, tan aviat com apareix la convocatoria. Si ets membre de la comunitat t'avisen.

Inici de la presentació

El seminari es realitza a través d'Adobe Connect i no hem de fer res més que entrar a l'enllaç proporcionat amb el nostre navegador, un quart abans de l'hora convocada.

A la part superior esquerra apareix la webcam dels que intervenen, a sota els assistents, a sota el xat i a la dreta les presentacions i escriptoris, però l'ordre pot canviar.

Va estar força bé, ja que no coneixia gaire aquesta tecnologia i vaig acabar sabent el necessari com per a crear-ne una amb relativa facilitat.

Adobe AIR a la web d'Adobe Labs

AIR és una tecnologia que permet crear i fer funcionar aplicacions d'escriptori multiplataforma a partir d'una aplicació Flash o web, independentment de navegador.

O sigui, que creem una web que fa determinades funcions i mitjançant una extensió de Flash o Dreamweaver l'exportem com a AIR, configurem els detalls i ja està.

Per a poder reproduir aquestes aplicacions és necessari instal·lar el programa Adobe AIR, que en el moment del seminari estava en beta (Adobe Labs) però ja és final.

Adobe AIR a la web d'Adobe

Només cal anar a la web d'Adobe AIR per veure que ja han creat un botó de descàrrega del programa, de l'estil del Flash o el Reader i d'altres per a desenvolupadors.

Segons em van dir al seminari, Adobe promocionarà la tecnologia i el botó de la mateixa manera que va fer amb els altres i segurament s'inclourà als sistemes operatius.

Així doncs, prepareu-vos per instal·lar AIR als vostres sistemes perquè cada cop apareixeran més aplicacions que el requeriran als vostres Macintosh i Windows.

Finestra d'instal·lació d'Adobe AIR

AIR s'instal·la com qualsevol altre programa i es desa a la carpeta Aplicacions del vostre ordinador. un cop instal·lat us permet instal·lar i executar qualsevol aplicació AIR.

A la mateixa web d'Adobe AIR hi trobareu diferents exemples reals d'aplicacions per descarregar i jo vaig triar-ne una per a provar-la i fer aquesta entrada al bloc.

Adobe AIR te un logotip estil CS amb el nom i les aplicacions AIR tenen un altre logotip amb un símbol que veureu en instal·lar-ne qualsevol aplicació.

Finestra d'instal·lació d'AOL Music

Descarreguem l'aplicació (.air), l'instal·lem i l'executem (.app) com qualsevol altra aplicació de la carpeta Aplicacions. En aquest cas, AOL Music - Top 100 Videos.

Un cop executada AOL Music, apareix un reproductor sense finestra (opció disponible a l'exportar l'aplicació a AIR), que carrega els continguts (videoclips) d'internet.

AOL Music funciona però es pot millorar. Xucla molta més memòria que una web de vídeos i si reproduïm mentre descarrega (streaming) i fem altres tasques, s'entretalla.

Rihanna a AOL Music - Top 100 Videos

Si el reproduïm els vídeos un cop descarregats ja no ocasiona cap problema. Altra cosa és si estan disponibles tots els que apareixen a les miniatures de selecció.

Vaig trobar videoclips de Rihanna, Fergie, Alicia Keys... però en la majoria dels casos no es trobava disponible el triat, això sí, apareixen AOL Sessions de l'artista.

Malgrat que aquesta aplicació no m'hagi acabat de fer el pes, he de dir que la tecnologia em sembla genial, permet comprimir una web en un sol arxiu Mac o Win!

Proves fetes amb el següent equip:
Apple iMac G5, Mac OS X 10.4.11 i Safari 3.0.4


Nota: Properament publicaré una entrada sobre el seminari Adobe CS3 Seminars: Licencia para crear.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada