1 de novembre del 2009

Crònica d'una altra mort anunciada

La fi de GeoCities

Dilluns passat Yahoo! va tancar GeoCities. Segurament molta gent es quedarà igual o fins i tot es preguntarà què dimonis era però pels internautes veterans amb presència a Internet des dels noranta hi ha un abans i un després.

GeoCities era un servei on crear i hostatjar webs personals. Amb els anys es van començar a posar de moda els blocs i les webs personals van passar de moda. GeoCities va ser el que avui és Blogger.

GeoCities va donar un servei gratuït prou bo en un moment on es començava a popularitzar Internet, on poca gent comprava per Internet, on els serveis eren molt cars i on molt poca gent tenia dominis i hostatges.

GeoCities va ser comprat per Yahoo! en el millor moment d'ambdues companyies. Poc temps després es popularitzarien els blocs i un cercador, Yahoo! perdria la supremacia i GeoCities entraria en decadència.

Personalment, m'ho esperava perquè el servei no havia evolucionat gaire i es veia venir però m'ha sobtat el quan perquè no n'he rebut cap avís, sent-ne usuari i tenint-hi desades dues webs personals antigues.

Dreadful® d_webs i Dreadful® Vilanet

Dreadful® d_webs va néixer l'any 2000 com a web independent per a resoldre la falta d'espai que tenia a l'apartat d_webs de la web que avui s'anomena Dreadful® RogeRweb.cat des del 1998.

Dreadful® d_webs era la web de les festes d_webs, un lloc on trobar les fotos de les festes que fèiem "pocs dies" després de celebrar-les, en una època sense càmeres digitals (revelar, escanejar i publicar, tot manualment).

Dreadful® Vilanet va néixer l'any 1998 com a web oficial del #Vilanet (canal d'IRC, semblant al que avui és una sala de xat), un lloc on publicar notícies i dates de trobades (el que avui és un bloc), arxius i fotos...

Dreadful® Vilanet era la web dels amics del #Vilanet, canal que va néixer arran del fòrum Amistats de Vilaweb. Per tenir una imatge semblant a la del diari electrònic vaig demanar permís a Vicent Partal, que va acceptar.

Tant Dreadful® d_webs com Dreadful® Vilanet ja feia molts anys que no tenien cap activitat, tret de les obligades actualitzacions per no perdre els comptes, però eren un testimoni del passat que ja ha desaparegut.

Sovint no som conscients que els serveis tan populars que avui fem servir i on hi invertim tantes hores lliures, demà poden desaparèixer. Ho va fer Textamerica el 2007, GeoCities el 2009... Quin serà el següent?

Entrades relacionades:
Crònica d'una mort anunciada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada