28 de maig de 2007

Municipals 2007

Si mirem els resultats des d'un punt de vista global, Esquerra s'ha consolidat com a tercera força de Catalunya i sembla que augmenta a tots els Països Catalans.

Si mirem els resultats des d'un punt de vista personal, Esquerra perd un regidor a l'Ajuntament de Barcelona i un altre a l'Ajuntament de Badalona.

Si mirem els resultats honestament, el desgast polític nacional és brutal, sobretot al Principat, amb la participació més baixa de l'actual democràcia.

Masses eleccions en massa poc temps i massa soroll per al final potser no res. Està clar que si volem avançar democràticament, s'hauran de canviar moltes coses...

No es pot fer veure que la gent tria una cosa, sigui al teu municipi, al teu país, a l'Estat o a la Unió i que després tot quedi sempre en mans de Madrid.

No podem escapar de les responsabilitats que tenim i hem de canviar des de la manera de votar fins a la manera de plegar, acompliment de promeses incloses.

Per això tampoc podem escapar de les responsabilitats que no ens deixen tenir i fem servir d'excusa quan no ens deixen acomplir les promeses electorals.

El nostre rival mai ens afavorirà i menys si sempre ha estat el nostre enemic. Doncs no val fer-lo servir més com a excusa, cal exercir el nostre dret d'autodeterminació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada