8 de desembre del 2009

Dos anys de trobades de macaires catalans

Dos anys de trobades de macaires catalans

Dijous va fer dos anys que es va celebrar la 1a Trobada de macaires catalans i aprofitant aquest segon aniversari, he volgut tornar a fer una entrada sobre aquest any macaire.

Deixant de banda les novetats d'Apple, que tants companys macaires van anunciant puntualment des dels seus respectius blocs, jo em centraré en l'aspecte social.

La crisi ens ha estomacat de ple. En un any hem passat de tenir un grup d'usuaris organitzat i amb bones expectatives, a tenir un grup completament abandonat.

Suposo que prou problemes tenim amb l'economia i la política com per carregar-nos a les espatlles amb més problemes extres. Potser és moment d'esbargir-nos.

No, com a grup tampoc ens esbargim. D'aquelles trobades, assemblees, xats i seminaris, hem passat a res en any i mig, tret d'alguna keynote i una celebració.

Tant les clàssiques keynotes com la celebració van tenir lloc en horari laboral, no eren trobades generals en horari d'esbarjo o cap de setmana.

La cosa ja no és que estigui temporalment força aturada, és que ja no es fa res de res i la poca il·lusió que haguéssim despertat ha esdevingut escepticisme total.

Penso que aquest segon any ha estat força negatiu. Ni hem assolit els objectius que ens havíem marcat, ni ens hem continuat organitzant, ni que fos cada x mesos.

Però la crisi també és oportunitat de renovació i aquí és on hem de trobar l'esperança, almenys a dos blocs, un que s'ha reorientat i un altre que s'ha reposicionat.

S'ha reorientat el bloc d'en Jordi F., que des de l'estiu ha passat a dir-se no TOT és MAC i ha passat a ser "Un blog amb un poc de tot i un xic de mac". Felicitats Jordi!

S'ha reposicionat el bloc d'en Miquel Labòria qui ha engegat i promocionat la causa Volem l'iPhone en Català oficialment! i l'iPhoneCat. Felicitats Miquel!

Renovacions a part, hi ha un altre parell de blocs macaires que han estat de celebració enguany, un ha aconseguit un premi i l'altre ha assolit un rècord.

Ha aconseguit un premi el bloc de n'Oriol Farré, que l'estiu passat va guanyar el premi del Concurs de blocs de l'Ajuntament de Sabadell. Felicitats n'Oriol!

Ha assolit un rècord el bloc d'en Tomàs Manzanares, en arribar a la xifra de ni més ni menys que 50 podcasts! Felicitats Tomàs i resta d'equip mossegui!

A nivell col·lectiu, com a grup, l'any ha estat per oblidar però a nivell individual, com a blocs, ha estat per recordar, doncs potser hem de canviar de xip.

Penso que si les iniciatives engegades per blocs tiren endavant millor que les engegades com a grup, potser cal oblidar-nos del grup i recolzar les iniciatives.

Aquí deixo la meva reflexió i ara llenço una proposta com la que vaig fer ja fa un parell d'anys: I si fem una trobada i en parlem? Aquí ho deixo pel BAC i el MLP : )

Entrades relacionades:
Crònica d'una altra trobada
2a Trobada de macaires catalans
Un any de trobades de macaires catalans
Apple Aperture & Final Cut World Tour
Crònica de la 1a GUAC & Beers
Crònica de la 1a Assemblea del GUAC
Adobe CS3 Seminars
Apple Pro Series
Crònica d'una trobada
1a Trobada de macaires catalans

11 comentaris:

  1. Dos anys ja han passat! Collons!
    Tens raó, tenim el Grup abandonat. Si més no, de cara enfora.
    Això no obstant, els de la Junta ens hem trobat alguna que altra vegada, tot i que no hem acabat de saber planificar les properes accions a dur a terme. Tenim entre mans el tema de la constitució com a Associació i, quan ens responguin, tenim previst convocar una Assemblea General.
    Salut!
    I, com molt bé dius, parlar-ne i decidir com volem continuar.

    ResponElimina
  2. Penso que tenim el potencial de continuar el grup i amb la teva incorporació a la junta (per majoria absoluta), crec que és el moment de recomençar...

    No calen grans expectatives, però si que es compleixin...

    Endavant!

    ResponElimina
  3. @Jordi @mlaboria

    Crec que podríem fer una 2a trobada de macaires catalans, independent de l'assemblea, la junta, el GUAC i cap altra iniciativa o grup. Almenys reunir-nos els de l'altra vegada, al mateix lloc i petar la xerrada per veure'ns i escoltar idees. No es tracta de passar del GUAC sinó potser de complementar-lo. I si féssim les campanyes com el Miquel i el GUAC fes només de suport i promoció perquè la gent s'hi sumi? Dit i fet! Tots sabem que les campanyes del Leopard i l'iPhone ja estarien fetes de quan les samarretes i de quan es va posar a la venda per primer cop, oportunitats perdudes.

    No dubto que s'hagin fet coses a la junta però... perquè no s'han publicat al bloc del GUAC? Com és que tampoc no hi consta recolzament oficial i notícies sobre la campanya de l'iPhone, l'iPhoneCat o el MACa't? Hi han coses que costen ben poc de fer i que fan que si no es fa gaire que almenys es vegi que hi som i que ho tenim tot present. Sigui o no de la junta, el domini definitiu, el reconeixement d'Apple i el reconeixement legal, s'ha de solucionar i fer públic JA!, independentment del que es faci o no amb les campanyes.

    Això és el que penso, tot i que em reservo detalls (potser per un xat?), i espero no semblar emprenyat sinó potser un despertador que fa sonar l'alarma:

    Fem unes birres al Viena o què? ; )

    ResponElimina
  4. Primer de tot, t'agraeixo la felicitació :-)

    Estic d'acord en que està la cosa massa parada, però em sembla perfecte quedar per fer una cervesa al Viena, com ara fa 2 anys.

    Quin dia proposeu? :-)

    ResponElimina
  5. @Oriol No es mereixen company. En el seu moment ja us vaig felicitar a tots però ara volia tornar a recordar també les coses bones que han anat passant enguany.

    @Jordi @mlaboria @Oriol Què us semblaria dissabte dia 19 de desembre per la tarda? Tenim 10 dies per veure si ens podem tornar a trobar uns quants : )

    ResponElimina
  6. Primer Roger, gracies per les felicitacions. A nivell personal ja ho havia comentat que no podria comprometre'm a empentar accions.

    El primer any de fundació jo no treballava fora del bloc, del podcast i algun currele temporal, però des de fa 1 any la feina diària em va obligar a escollir.

    I vaig estimar-me més agafar el compromís de mantenir actiu el bloc i el podcast que participar en cap altre tema d'impuls, excepte que fos el de donar suport des dels llocs esmentats.

    Tots triem segons les nostres circumstàncies.

    De cara a veure'ns, la veritat és que tinc moltes ganes, us responc per Twitter.

    ResponElimina
  7. @Tomàs No es mereixen company. Fa tant que no quedem que no me'n assabento gaire de les coses importants! No sabia que "fitxes"! Me'n alegro molt que l'arriscat camí que vas emprendre t'hagi portat a bon port. Està clar que la disponibilitat de molts de nosaltres tampoc serà la mateixa d'aleshores i no passa res! De totes maneres aquesta entrada no és cap acusació a ningú sinó una mossegada pomera a tots nosaltres. Nyam! ; )

    Penso que s'haurien d'haver matat els temes administratius de fa dos anys (Domini-Apple-Gencat) i si la resta de coses no es poden tirar com pensàvem, podem cercar alternatives més directes i menys feixugues (com la campanya de l'iPhone al Facebook) o tatxar-les de la llista però no abandonar-ho tot. Només és el que penso.

    Espero que t'apuntis que tinc moltes ganes de veure't i felicitar-te pels 50 i la feina, que fa massa que no quedem! Una abraçada! : )

    ResponElimina
  8. 2 anys ! Collons si que ha passat ràpid, he tingut temps de tenir un fill i tot ! Em faig gran...

    Estaria bé quedar i xerrar una estona, ja fareu saber el dia que us va bé. En principi m'ho puc combinar, i sempre que no jugui el Barça a casa!

    Salut!

    ResponElimina
  9. @Reche El temps vola i no ens n'adonem! He mirat les webs del Barça i La Selecció i, si no vaig errat, no hi ha cap partit. A veure què diuen els altres : )

    ResponElimina
  10. Ostres! Si que passa el temps!

    Em sap greu però no puc participar activament. Fins i tot estic plantejantme deixar alguns projectes que personals per falta de temps...

    Però des de la humiltat del blog us faré resò i no descarto, ni molt menys, apareixer per alguna reunió per fer una cerveseta simpàtica xDD

    Molta sort!!!

    ResponElimina
  11. @Punkomatik Ei, que no es tracta d'una reunió del GUAC, només commemorar la 1a trobada de macaires catalans. No has de fer res actiu, tret d'aixecar la gerra per beure't la birra del davant ; D Si t'ho repenses, ja saps que seràs benvingut : )

    ResponElimina