20 de juny de 2006

La fi dels mòbils en català?

Siemens és l'única empresa que fabrica mòbils en català. Quan dic 'fabrica', vul dir que des del llibre d'instrucions fins al sistema operatiu del mòbil està en català (entre d'altres idiomes).

De fet, tot el que fabrica Siemens, des del mòbil fins a la nevera, està fabricat en català, detall que ben pocs (per no dir cap) dels fabricants (d'internacionals a locals) tenen amb nosaltres.

Fa cosa d'un parell d'anys, quan van sortir els mòbils multimèdia amb càmera, em vaig decidir a comprar un Siemens i la veritat és que n'estic força satisfet tant de la qualitat com del preu.

L'aparell, que aleshores semblava una meravella tecnològica, ja està vell i desfassat, com els ordinadors, que als tres anys ja els has d'actualitzar o canviar per estar al dia.

Fa cosa d'un any vaig tenir un ensurt en llegir la notícia que Siemens passava a dir-se BenQ-Siemens... Deixarien de fabricar en català? Els PDFs descarregables semblaven desmentir-ho.

A la 3GSM de Barcelona van presentar els primers terminals UMTS amb el nou logo i els menus en català disponibles. Ufff! Respirem tranquils, almenys per ara...

Ahir dilluns vaig tenir una altre ensurt en veure la notícia de l'aliança anomenada Nokia Siemens Networks... Ens en sortirem d'aquesta? Sembla que de moment sí...

Sembla ser només una aliança de serveis de telefonia fixa i mòbil, no de fabricació de terminals. Així doncs, podem continuar respirant tranquils, al menys per ara...

Porto uns quants mesos volent canviar de mòbil però no ho aconsegueixo, ja que si vull un BenQ-Siemens + amena amb les característiques que vull es quasi impossible.

Què passarà si demà Nokia compra BenQ-Siemens? Serà la fi dels mòbils en català? No ho se però el que està clar és que els nostres dirigents ens continuen mentint i traint...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada