19 de juliol del 2007

SOS SAGRADA FAMILIA


Avui està en boca de tothom el vídeo que ha saltat de YouTube a tots els mitjans de comunicació del país. Catalunya es debat entre partidaris i detractors d'aquest vídeo que, sense mitjans, ha donat la veu als responsables de les diferents plataformes ciutadanes contra el TGV/TAV/AVE... si ni amb el nom es posen d'acord!

La qüestió, ben coneguda per tots els catalans, ha passat de ser un problema local de la ciutat comtal, a un problema intern del principat, a finalment ser un problema internacional... La Sagrada Família està en perill per la construcció d'un túnel que el govern local s'ha entossudit en fer passar pel Carrer de Mallorca.

Plataformes ciutadanes com AVE pel litoral o SOS Sagrada Família es preocupen tant pels seus habitatges com per l'emblemàtic edifici del genial arquitecte català Antoni Gaudí, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Reconeguts arquitectes i tècnics s'han declarat en contra de l'obra i a favor d'alternatives.

Durant les recents passades eleccions locals, tots els partits van oferir traçats alternatius pel Carrer d'Aragó, pel Litoral o pel Vallès però el PSC, partit guanyador de les eleccions, vol imposar el traçat del Carrer de Mallorca, sense escoltar ni veïns, ni tècnics i forçant ERC a sortir del Tripartit municipal.

Ara l'Ajuntament, més feble que mai, vol imposar el seu traçat, utilitzant els mitjans de comunicació al seu abast per despreciar tant plataformes ciutadanes com tècnics, que ja no tenen cap veu... fins aquest vídeo, que ha tornat a donar-los veu, sense tenir cap mitjà de comunicació, ni diners per fer propaganda.

Personalment, pel que he llegit, penso que els traçats d'Aragó i Litoral son els més lògics, sent qualsevol dels dos menys costosos i menys perillosos i sent el primer el que menys canvia el traçat imposat. Després dels incidents d'El Carmel i El Prat, haurien de fer més cas a la gent i ser menys orgullosos i tossuts.

Crec que els de SSF han tingut una bona pensada per tornar a tenir veu als mitjans de comunicació, que no fa mal a ningú ja que avisen que és ficció i Polònia ja ho ha fet vàries vegades... El que és nou és que ciutadans sense mitjans plantin cara al tot poderós Ajuntament de Barcelona... Rectificar és de savis, que canviïn el traçat!

6 comentaris:

  1. Quite a good and dramatic video....
    Good protest and action.

    ResponElimina
  2. també he fet un 'post' [com es diu?]
    http://mauritsburgers.blogspot.com/2007/07/sagrada-familia-collapse.html

    ResponElimina
  3. Yes, I think so. It's being so criticized by the government but this is the only way to force this government to listen the people.

    Breaking news: All the political parties (except the government) voted to temporarily stop the project and get the approbation! : )

    ResponElimina
  4. Jo en dic post, postejar o publicar (to post) i postejat o publicat (posted), tot i que a Blogger ho han traduït com a escrit (post) i publicar (to post).

    Ara vaig al teu bloc : )

    ResponElimina
  5. Vaya tela... Jo pense que tindrien que cambiar el traçat pero ja! per molt que diguen que no hi perill i que esta tot estudiat, pense que no es pot asegurar 100% que no pasara res... Si ho fan i per casualitat cau la Sagrada Familia els tecnics i el politics que ho han permé cauran també i si no temps al temps...

    ResponElimina
  6. Tens raó. De moment està aturat. Ja veurem com acaba tot plegat.

    El problema és que si mai hi ha un accident ningú ho pagarà notòriament. Com a molt votarem algú altre però possiblement serem capaços de tornar-los a votar.

    Tenim el recent exemple d'El Carmel. Ningú ho ha pagat notòriament i, com a mínim, haurien d'haver dimitit els responsables tant de CiU com del PSC.

    Quan ningú en te la culpa és una pena però la gent entén que no es podia fer res. Quan hi ha culpa i s'assumeix és una pena però la gent confia en el sistema. Quan hi ha la possibilitat d'evitar-ho i no es vol és un crim i la gent perd la confiança. Estem al límit.

    ResponElimina