27 de març del 2008

Un mes després del sopar

Eloi, Roger i Alfred al Sopar de Remember

Un mes després del Sopar de Remember, ja paït l'esdeveniment i calmats els fogots dels retrobaments, em veig en cor de publicar una entrada del què en penso.

En primer lloc, he de dir que inicialment no em venia gaire de gust assistir-hi, sobretot perquè no tenia clar amb qui em tocaria seure a taula i compartir la vida.

Però gràcies a l'entusiasme i paciència organitzativa de l'Abi i la curiositat i ganes d'anar-hi plegats del Julià, vaig accedir a provar l'experiència.

Xavier, Eloi i Roger (i Abi darrere) al Sopar de Remember

Em va decebre que dos dels meus millors amics d'aquell any, el Joan Pau i el Tort, no tinguessin un mínim de cortesia i confirmessin la seva assistència.

Em va alegrar retrobar a tants vells amics, amb qui havia compartit tants bons moments, que cadascú recordava des del seu punt de vista i amb els seus propis detalls.

Va ser una estranya sensació, repartida a parts iguals entre vergonya al principi, sorpresa a mida que anàvem xerrant i nostàlgia després del vídeo. Força emocionant.

Grup del Sagrada Família a Facebook

No em posaré nostàlgic, ni filosòfic, ni psicoanalista, ni entraré a valorar comportaments individuals, presents i passats, de companys i mestres. No val la pena.

Jo no he tingut mai problemes de popularitat, només algun de territorialitat, d'assistència i d'avaluació. Coses de l'efervescència hormonal de l'adolescència...

La veritat és que tampoc em vaig barallar amb ningú, amb la majoria vaig compartir un curs, amb un grapat un altre i amb una minoria experiències extra-escolars.

Àlbum de l'Abi 'Sopar SAFA 1973' al Facebook

El sopar va estar molt bé, se'ns va fer molt curt i me'n alegro d'haver-hi assistit perquè d'altra manera no sabria què significa viure una experiència com aquesta.

La festa va continuar després del sopar i, en alguns moments, va ser com estar en una de les festes que celebràvem a l'Area Pedralbes, música inclosa.

Però una altra sorpresa encara estava per venir, ja que a l'inclourem a la llista de companys que portaven dies escrivint-se, va començar la pluja de correus-e.

Àlbum de l'Abi 'Sopar SAFA 1973 2' al Facebook

Passada la febrada inicial, tres enquestes agudes i les corresponents respostes, la calma ha tornat a la bústia però el contacte continua, en privat i a un altre indret.

Facebook, la xarxa social a la qual m'havia resistit a entrar durant tant de temps, al final ha resultat ser útil com a punt de trobada de grups.

De fet només l'Abi i jo hem penjat material del sopar però d'altres han penjat material personal que ens apropa una mica més a la vida que portem actualment.

Roger al Sopar de Remember

Els missatges, correus-e i xats, fan que estiguem més o menys al dia, amb uns més que amb d'altres, i que compartim experiències, projectes i idees.

La qüestió és que el sopar ha servit per tornar-nos a posar en contacte, esperem que no perdre'l i segurament tornar a trobar-nos de tant en tant. Què més es pot demanar?

En situacions com aquesta te'n adones de com la tecnologia ha canviat la forma de comunicar-nos. Avui no hauríem perdut el contacte involuntàriament.

Agraïments:
Gràcies a l'Abi Garcia i la Xell Ullés per les fotos : )


Dreceres als àlbums de fotos del sopar publicats:
Sopar de Remember,
Sopar SAFA 1973,
Sopar SAFA 1973 2 (Qui és qui?).


Nota: Si llegeixes aquesta entrada i vas venir al sopar, si et plau, deixa un comentari amb el teu nom. Si també has publicat quelcom del sopar al teu bloc o fotobloc i vols que l'enllaci, deixa un comentari amb el teu nom i l'enllaç al teu lloc. Si vas faltar-hi també pots comentar!

Entrades relacionades:
GENS 7274 SAFA
Sopar de Remember

12 comentaris:

  1. Plas, plas plas,... doncs sí, això del facebook ha estat un bon què, tot i que no sabia massa bé com funcionava,... i respecte el sopar, hi he escrit i pensat tant que ja no sé que més dir, tot i que m'agradaria tornar-hi per poder parlar més amb la gent,... per cert, la foto de la corretxa nikon ni idea de qui la va fer, tens raó, la càmara la duia penjada, segurament la txell ullés,...
    No crec que hi hagi gaires més respostes ni enllaços a enlloc, són molt sosos, de fet, crec que em faria més gràcia trobar els que no van venir que els que sí que ho van fer, perquè amb aquests més o menys ja tenim contacte!

    ResponElimina
  2. Gràcies,
    me'n alegro que t'hagi agradat l'entrada : )

    Jo tampoc sabia com anava Facebook, malgrat ja havia provat d'altres xarxes socials, però la majoria de coses on em perdia són les mancances d'algunes opcions i la desorbitada quantitat de mini-aplicacions però això és un altre tema/entrada.

    Del sopar, hi he pensat més que no pas parlat o escrit. Tinc ganes de tornar a quedar amb alguns de vosaltres i intentaré donar el primer pas però no se si em fa ja tanta gràcia trobar els que em feia força il·lusió veure i no van venir... Esperem que es faci la trobada de setembre.

    La gent fa servir la xarxa de maneres molt diferents (alguns només per feina) i de la mateixa manera que hi ha gent que no li agrada xerrar per telèfon (i parla amb monosíl·labs) o mai ha escrit cartes/postals, suposo que hi ha gent que no li agrada xatejar o mai escriu correus-e/sms i ja no dic tenir comptes de serveis a internet. Intentaré aconseguir alguna foto més. No crec que siguin sosos, vull pensar que no els va internet i guanyen en persona.

    Si l'autor/a de la foto esmentada llegeix aquest comentari, que ho digui i canvio el crèdit de la foto.

    ResponElimina
  3. Ja he trobat la foto. Va ser afegida a les fotos del grup per la Meritxell Ullés. Suposo que no apareix als àlbums del grup perquè no en deuria crear cap. Apareixen fotos de la Meritxell quan cliques a veure totes les fotos, no a veure àlbums.

    Contactaré amb ella i si n'és l'autora canviaré el crèdit de la foto perquè aparegui el seu nom.

    ResponElimina
  4. Confirmat, era de la Xell. Errada corregida i agraïments afegits a l'entrada : )

    ResponElimina
  5. Ara està tot una mica paradet,però el Juanma m'ha dit que enviarà una enquesta salvatge...

    ResponElimina
  6. A veure si serà veritat, perquè hi ha hagut un bajón que para què!!! ni al grup ni per mail, ni res de res, amb el que em va costar posar-ho tot, pensava que seria més interactiu el tema,... esto de las tecnologies que a tothom no li va! Podrieu fer alguna coseta al grup per animar el tema!

    ResponElimina
  7. Sandra: Què menys que salvatge del fera d'en Juanma! : )

    ResponElimina
  8. Abi: La feina està ben feta i queda com a punt de trobada. Suposo que de tant en tant la cosa s'animarà, sobretot si hi han més trobades. També a mida que vagin apareixent altres alumnes d'aquest o d'altres cursos que el trobin casualment.

    ResponElimina
  9. Hola a tots!!!
    És la segona vegada que intento deixar el meu comentari, a veure si aquesta vegada ho aconsegueixo!!!!!!!!!!
    Abi!!!!! necessito classes particulars per apendre a fer servir el Facebook, sóc una espècie de desastre.
    El sopar tal i com deia el Roger, al principi feia una mica de mandra i vergonya, però després de la primera copa de benvinguda la cosa es va anar animant i al final va ser genial.
    Suposo que l'euforia del principi, s'ha anat esvaïnt, però estic segura que si es monta un altre sopar, l'assistència serà massiva i acabaran venint tots els que es van perdre el primer sopar SAFA.
    Un peto per tots.

    ResponElimina
  10. Hola Mònica! Felicitats, ho has aconseguit. Gràcies per intentar-ho i no desistir. Teòricament, podria haver-hi un altre sopar pel setembre però encara és massa d'hora per parlar-ne. un petó i comenta quan vulguis, aquí i al Facebook : )

    ResponElimina
  11. Hola, sóc la Blanca,jo també he estat bastant desconectada, de fet estic de baixa desde maig. Tinc un record confús del sopar, tot i qué sé que em va agradar.
    No vull perdre el contacte.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Blanca: Vaja, ho sento molt! Ja m'explicaràs què et va passar en privat. Si vols quedar per fer un cafetó i xerrar deixa'm un missatge. El contacte ja no el tornaràs a perdre. Fes bondat i millora't. Petonets : )

    ResponElimina