1 de març del 2008

MNAC ( II )

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Museu Nacional d'Art de Catalunya ( Part II )

A la segona visita al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) vaig continuar per la Planta Baixa i la Planta Primera, del Llegat Cambó a l'Art Modern, que és el contingut d'aquesta entrada, la segona part.

Sala Oval del MNAC

Llegat Cambó

El llegat Cambó és un conjunt de pintura que abraça la història de la pintura europea des del segle XIV fins el començament del segle XIX.

Són obres del Quattrocento italià, dels mestres venecians del Cinquecento, dels Països Baixos als segles XVI i XVII i del Segle d'Or espanyol, i arriben fins el rococó.

El llegat el trobem localitzat al museu entrellaçat amb les sales del Reinaixement i barroc i conté una bona quantitat d'obres dels períodes esmentats.

Col·lecció Thyssen-Bornemisza

La Col·lecció Thyssen-Bornemisza és un conjunt de pintura i escultura que abraça la història de la pintura europea des del s. XIV fins el començament del s. XIX.

Són obres que reflecteixen els gustos de la família i evidencien l'esplendor de l'art europeu des del gòtic fins al rococó a Itàlia i els països centreeuropeus.

La col·lecció la trobem localitzada al museu entrellaçada amb les sales del Reinaixement i barroc i conté una bona quantitat d'obres dels períodes esmentats.

Art modern

La col·lecció d'art modern reuneix el conjunt més important d'art català del segle XIX i de les primeres dècades del segle XX.

El neoclassicisme, el realisme, el modernisme (amb una rica representació de les arts decoratives), el noucentisme, la Generació de 1917 i l'avantguarda.

La col·lecció la trobem localitzada al museu a continuació de les sales del Reinaixement i barroc i conté una bona quantitat d'obres del període esmentat.

Dins de la col·lecció d'art modern hi trobem entrellaçades col·leccions de Picasso, Dibuixos, gravats i cartells dels més destacats autors i els inicis de la Fotografia.

Les fonts de Montjuïc amb el MNAC al fons

Ben aviat continuaré la visita pel Museu Nacional d'Art de Catalunya per la Planta Primera, de la fotografia a la numismàtica, que és el contingut de la propera entrada, la tercera part. També podeu llegir la primera part.

Nota: Gràcies a Eva SF de Manfatta i Anna FR dels Amics del MNAC per les entrades gratuïtes (amb les que vaig fer aquesta segona visita) en agraïment a la col·laboració d'aquest bloc en la promoció nadalenca.

4 comentaris:

  1. What a great post.
    It feels like you are taking me with you to the MNAC expo.
    I'd love to see this exposition. This is about the birth of Modernity in good old Europe I feel.
    Sorry for my french, my catalá is so rusty I need a visit soon. I had to look up rococó ;-)
    I'm on AIM if you are on-line

    ResponElimina
  2. Thanks my Dutch friend! Glad you like it. Don't worry about your Catalan. You can speak in Catalan, English and Dutch or French? ...even thought I need the help of an online a translator to understand Dutch and French : )

    This is not an exhibition, this is part of the MNAC permanent collection, previously hold in the former Museu d'Art Modern (Parc de la Ciutadella). When you been here in 2004 this museum 'only' had Romanic, Gòtic and Renaixement i barroc.

    Feel free to click on museus label to visit more museums and wait me for the chat ; )

    ResponElimina
  3. M'ha agradat el teu post :-) Per cert, alguna quedada la podríem fer per visitar el Museu ¿No? jejeje La MArta, fixe que s'apunta :-)

    ResponElimina
  4. Gràcies, m'alegro que t'hagi agradat l'entrada, encara me'n queda una per publicar : )

    Aquest museu és molt gran, sobretot des de l'ampliació de la col·lecció permanent. És dels que jo visito per etapes i repetir altre cop tot, en tan poc temps, causa sobredosi. Si voleu fer una trobada museística, jo apostaria pel Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona. És pot visitar bé d'una tirada, si us queden ganes podem fer les muralles i és més cèntric. Ja direu! : )

    ResponElimina