26 de gener del 2009

Dia de la Inauguració

Dia de la Inauguració

Dimarts passat en Barack Obama va ser proclamat 44è President dels Estats Units d'Amèrica, en la diada que anomenen Inauguration Day, Dia de la Inauguració.

La diada consisteix en el jurament i lectura del discurs del nou President, el comiat dels anteriors ocupants de la Casa Blanca, la desfilada i els balls de celebració.

El National Mall de Washington, DC estava ple de gom a gom, com mai abans en la història dels EUA, mentre un emocionat President Electe jurava el càrrec.

20 de gener de 2009 a Washington, DC - EUA (CNN)

El discurs va ser mes contingut que de costum però no va estar exempt de punts emotius, com en recordar que al seu pare no el deixaven votar i ara ell jura el càrrec.

Actuacions com la d'Aretha Franklin i desfilades com les dels natius americans també van portar emocions però el ball dels Obama cantat per Beyoncé... va vessar el got!

Els balls de celebració són tota una tradició als EUA. El moment, el lloc, la parella, la cantant, la cançó... va ser perfecte! És el millor ball de celebració que he vist mai!

Ball dels Obama cantat per Beyoncé (abc)

El Moviment pels Drets Civils dels Afro-americans, amb membres com Rosa Parks, Martin Luther King Jr. o Malcom X n'estarien molt orgullosos!

Ara a fer el que toca. De Guantanamo a Iraq i Afganistan, del sistema econòmic a la seguretat social. És molta feina. Que faci el que pugui però que no decepcioni.

Ha estat la millor campanya que he vist mai. Del "Yes, We Can" i el "Change We Can Believe In", passant pel "Change Can Happen", fins al "Change Has Come To America".

Change has come to America

Nota: La cançó cantada per Beyoncé al Ball dels Obama es diu At Last! i és una versió inclosa a la banda sonora de la pel·lícula Cadillac Records, on Beyoncé actua com a Etta James, qui va popularitzar la cançó el 1961.

Vídeos recomanats:
Els balls del matrimoni Obama (TV3)
Una gran cerimònia (TV3)
Presa de possessió de Barack Obama (TV3)
Tot a punt per a la presa de possessió d'Obama (TV3)


Entrades relacionades:
President Barack Obama

2 comentaris:

  1. Esperem que el ti obama siga un bon president i tot el que ha promés no es quede en bone
    intencions...

    ResponElimina
  2. Esperem que sí. Ha començat amb bon peu però suposo que arribarà a un punt on no podrà fer tot el que voldria, com tots els polítics.

    He passat pel bloc i he vist el nou de cuina però ara tinc pressa. Quan pugui t'hi deixo uns comentaris : )

    ResponElimina