28 de febrer del 2009

Idees clares a Europa

Idees clares a Europa

Ahir divendres vaig assistir a Idees clares a Europa, acte de presentació de la candidatura d'Oriol Junqueras per Esquerra a les eleccions europees, celebrat a L'Auditori.

Tot va començar amb una introducció d'en Matthew Tree, on de passada va recordar que no podia votar com a català al Parlament Europeu sense el passaport espanyol.

A continuació, l'Oriol Junqueras es va presentar, com un bon noi, d'una manera original i fresca. Després va anar al faristol i la confiança va esborrar els nervis inicials.

Va anar alternant el faristol i el discurs oficial del polític amb l'escenari i el potencial polític del professor universitari d'història, amb un resultat excel·lent.

Oriol Junqueras a l'escenari durant l'acte a L'Auditori

Com segurament sabreu, l'Oriol Junqueras no és militant d'Esquerra, és independent i reflexa el que bona part dels simpatitzants i votants pensem, no sempre com el partit.

Sincerament, feia més d'un any que no parlava gaire de política en aquest bloc. Crec que els polítics ens han fet passar del català emprenyat al català avorrit.

El meu recolzament a Esquerra ve de lluny però no es deu a la meva militància (només sóc simpatitzant), ni a una fe cega en els seus polítics (recordem Colom o Rahola).

En el fons el meu suport és degut al mateix que el de l'Oriol, per recollir el testimoni dels nostres avantpassats i que els seus esforços i sacrificis no hagin estat en va.

Oriol Junqueras a l'escenari al final de l'acte a L'Auditori

Tenim el dret però també el deure de finalitzar el que els nostres avantpassats van començar tan bon punt les tropes franceses i espanyoles van entrar a Barcelona el 1714.

Des d'aleshores i fins ara, totes les generacions que ens han precedit han patit i lluitat per aconseguir la llibertat plena. Ens han llegat el que tenim però això no és tot.

És un insult als nostres avantpassats acomodar-nos i no continuar la tasca, ja administrativa, de recuperar l'Estat que ens van robar per la força i llegar un futur millor.

Avui només hi ha un partit que lluiti per aconseguir això. No ens enganyem, jugar al sobiranisme i coquetejar amb l'espanyolisme no ens portarà més enllà d'on som.

NOSALTRES, JUNQUERAS

És per tot això que surto de l'avorriment amb una nova esperança i renovo el meu suport a Esquerra en la persona d'Oriol Junqueras. Us animo que l'escolteu i decidiu.

NOSALTRES, JUNQUERAS!

4 comentaris:

  1. Oriol Junqueras is an intersting guy, I knew of him before. Cool to see and post about him this way. For calrity I reply in English, sorry, but at heart I´m some Catalan too you know.

    ResponElimina
  2. Yes Maurits, he's a reputated historician, university proffessor and media divulgator. Who better to defend our historic national rights at the Europen Parliament? You're always welcome, the Barcelona - Den Haag Connection is here to stay : )

    ResponElimina