29 de novembre del 2009

iomega MiniMax 1TB

iomega MiniMax 1TB (front)

El passat 25 de novembre em vaig comprar un disc dur iomega MiniMax (que ja tocava!) i després d'uns dies fent-lo servir, és hora de fer-ne una valoració.

Em vaig decidir per aquest model, en primer lloc per la marca, en segon lloc per les característiques tècniques, en tercer lloc pel disseny i finalment pel preu.

Tinc molts aparells de la marca iomega i tots i cadascun d'ells m'ha donat molt bon resultat, tant en qualitat, com en compatibilitat, com en durabilitat, quasi eterna!

L'iomega MiniMax 1TB és un disc dur Firewire 400 i USB 2.0, amb concentrador (HUB) de tres ports Firewire i tres ports USB (i cables Firewire 400-400, 400-800 i USB 2.0).

El disseny del MiniMax és més macaire impossible, amb el disseny, colors i mida exacta del Mac Mini i la línia blanca i plata mat dels iMac i Macbook anteriors, com el meu.

iomega MiniMax 1TB (dors)

A banda del disseny, una de les coses que més m'agrada i que fa d'aquest disc dur una opció tècnicament diferent és el concentrador Firewire i USB (i el botó de connexió).

És compatible Mac + Win però ve formatat per Mac, pel que si el volem fer servir per Win l'haurem de reformatar. En el meu cas ja m'estava bé i no vaig haver de fer res.

Al connectar-lo al Mac, aquest no només el detecta perfectament sinó que automàticament ens pregunta si el volem fer servir per la Time Machine. No és el meu cas.

El HUB Firewire i USB te un inconvenient: si fem servir el disc dur per Firewire, ocuparem un dels tres ports del concentrador i aquest només funcionarà per Firewire.

En canvi, si fem servir el disc dur per USB, no ocuparem cap dels tres ports de tipus A perquè disposem d'un port extra de tipus B, que serveix per connectar-lo al Mac.

iomega MiniMax 1TB (instal·lat)

Si no fos que els cables no ho permeten, cabria perfectament sobre el peu metàl·lic de sota l'iMac però queda igual de bé i millor ventilat al costat.

No cal dir que està dissenyat per apilar-se i que sota un Mac Mini o una Airport Extreme o sota tots dos o sota d'altres MiniMax, sempre encaixa com un guant!

De moment funciona igual de bé o millor que l'altre iomega que tinc, ja que sembla que el format HFS+ (Mac) va més ràpid que el FAT32 (Mac + Win). Que duri igual!

La línia MiniMax costa una mica de trobar però ara la tenen a les Apple Shop de la fnac, en la seva versió d'1TB. Hi ha una versió de 2TB que mai he vist enlloc.

2 comentaris:

  1. Una bona compra, sens dubte. La meva experiència amb iomega és força bona, especialment amb el seu servei post-venda (però si no necessites utilitzar aquest servei, millor que millor).

    ResponElimina
  2. La meva experiència amb iomega és igualment força bona. De fet, encara no se m'ha fet malbé res del que he tingut (ni Zips -unitats i discs-, ni gravadores de CD, ni discs durs...). Encara ho tinc tot en bon estat, malgrat algunes coses no les faig servir per obsoletes. Espero continuar tenint bona sort!

    Gràcies pel comentari : )

    ResponElimina