22 de juny del 2011

Apple Magic Mouse + Apple Wireless Keyboard

Apple Magic Mouse + Apple Wireless Keyboard

El passat 26 de novembre vaig aprofitar els descomptes del Black Friday d'Apple per anar a l'Apple Store La Maquinista i renovar el ratolí i el teclat del Mac. Ara tots els nous iMacs porten l'escriptori sense fils de sèrie però el meu vell iMac G5 encara el portava amb fils. Tots dos encara funcionen correctament però els fils cada cop em feien més nosa, el teclat costava molt de netejar i l'inexorable pas del temps... necessitava un canvi. No havia actualitzat abans perquè l'anterior Mighty Mouse s'espatllava sovint per la boleta d'scroll però el nou torna a no portar-ne, de boleta. Per si necessitava alguna excusa més, continuo amb la idea d'algun dia comprar un MacBook Pro i un Cinema Display, cosa que faria que aquests ratolí i teclat sense fils m'anessin de conya i ja rescataria els vells pel vell iMac. Per acabar, tinc llarga experiència amb escriptoris sense fils de Logitech i hp però encara no n'havia tingut cap d'Apple. Així doncs, havia arribat el moment de treure fils.

Els Apple Magic Mouse i Apple Wireless Keyboard són uns ratolí i teclat que van de conya. No tenen fils, podem dir adéu a les limitacions de moviment i ens permet distanciar-nos de la pantalla fins a poder controlar aplicacions des de lluny. Els dos funcionen amb piles alcalines de tipus AA i en porten unes d'un sol ús preinstal·lades d'origen. Els dos disposen d'un led verd de funcionament, un botó d'engegada i un d'obertura del compartiment de piles. Però el que diferència totalment aquests dos aparells dels de la resta del mercat és el disseny i l'experiència d'ús. En el cas del Magic Mouse és un ratolí làser, el primer Multi-Touch del món. La famosa tecnologia d'Apple de les pantalles dels iPhone/iPod touch i dels trackpads dels MacBook/Air/Pro al ratolí. Tota la superfície és sensible als gestos, cosa que ens permet fer clic amb un o dos botons, scroll 360º, zoom o passar pàgines. En el cas del Wireless Keyboard destaca la pèrdua del teclat numèric, com els teclats dels portàtils.

Botó d'engegada a l'Apple Wireless Keyboard


Botó d'engegada a l'Apple Magic Mouse

Amb els vells ratolí i teclat amb fils i el Bluetooth connectats a l'iMac (Preferencias del Sistema/Hardware/Bluetooth), només cal connectar els nous ratolí i teclat sense fils (com ja he dit, les piles les porten preinstal·lades d'origen), esperar que apareguin al llistat de dispositius, emparellar-los i ja els podem fer servir a qualsevol Macintosh amb Bluetooth (i Windows amb limitacions mitjançant Boot Camp). Un cop emparellats, podem desconnectar els vells. Encara podem afinar més l'experiència configurant els botons i tecles de funcions al nostre gust (Preferencias del Sistema/Hardware/Ratón i/o Teclado. En el meu cas, vaig desactivar el botó dret del ratolí (innecessari en un Mac) i vaig configurar algunes tecles de funcions perquè combinades amb la nova tecla de funció (fn) pogués tenir les mateixes que tenia al teclat vell més les noves del teclat nou. Ara puc controlar encara millor il·luminació, Exposé, Dashboard, Spaces, iTunes i volum.

Preferències del Sistema/Hardware/Bluetooth
Apple Magic Mouse + Apple Wireless Keyboard


Preferències del Sistema/Hardware/Ratolí
Apple Magic Mouse + Apple Wireless Keyboard

Les úniques pegues que li trobo són problemes de costums. Costums adquirits amb el vell escriptori amb fils... La falta de teclat numèric em va fer una mica de ràbia al principi perquè estava molt acostumat a fer-lo servir però només és qüestió d'acostumar-te a emprar les tecles dels números. El zoom, que si bé va tant i tant bé en tantes situacions (com quan ens allunyem de la pantalla), en alguns casos concrets (com amb el Google Maps) et pots tornar mico intentant trobar on erets però també només és qüestió d'acostumar-te a desactivar-lo quan molesta, que tampoc costa tant. Costums adquirits amb el nou escriptori sense fils... Cal evitar acostar el ratolí al teclat fins que es toquen, ja que si el ratolí apunta una mica cap al teclat, l'alumini d'aquest rasca el metacrilat de l'altre i es pot ratllar. També cal estar a l'aguait amb les piles, ja que si s'esgoten a mitja sessió, al Bluetooth li pot costar tornar a detectar el dispositiu (més que als infraroigs o les ràdio).

Abans Apple Mouse + Apple Keyboard
Després Apple Magic Mouse + Apple Wireless Keyboard

Les millores són evidents. El nou escriptori sense fils és molt més ergonòmic (molt més còmode), és molt més configurable (molt més pràctic), és molt més petit (molt menys espai) i és molt més modern (tecnològica i visualment). És imprescindible? No. Val la pena fer el canvi? Sí. Ara que m'hi he acostumat, em costaria molt tornar enrere. S'ha de dir que, per segons quins casos, potser convé més el Magic Trackpad que, com el nom indica, és un trackpad extern, també Multi-Touch i amb encara més gestos que el Magic Mouse. A mi encara no m'acaba de convèncer però potser és que no estic tan acostumat als trackpads o una qüestió de temps. També s'ha de dir que, per segons quins casos, potser convé el teclat USB amb teclat numèric però tornar als fils ho trobo un retrocés tecnològic. També hi ha un teclat numèric Bluetooth que es pot encaixar al teclat però no és d'Apple i el trobo massa car pel fet. Properament, una entrada sobre un altre aparell relacionat...

Bossa de l'Apple Store

Enllaços relacionats a l'Apple Store:
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
Apple Magic Trackpad


Entrades relacionades:
Apple Battery Charger

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada