31 de juliol del 2011

Apple Battery Charger

Apple Battery Charger

El passat 26 de novembre, aprofitant que vaig anar a l'Apple Store La Maquinista per comprar els Apple Magic Mouse + Apple Wireless Keyboard, també vaig comprar el carregador de piles d'Apple. Un cop trets els fils de l'escriptori del Mac, no volia pas haver de malgastar insosteniblement en piles d'un sol ús. El carregador i les piles recarregables d'Apple em van semblar una bona i competitiva opció... i ho són. Tinc llarga experiència amb escriptoris sense fils de Logitech i hp i en carregadors i piles recarregables (i bateries) de Sony. Els ratolí i teclat funcionen amb dues piles de tipus AA cadascun i en porten unes d'un sol ús preinstal·lades d'origen. El ratolí les va consumir en pocs dies però el teclat les consumeix molt a poc a poc, més de vuit mesos després ara s'esgoten les d'origen! El carregador porta sis piles recarregables en paquets de dues. Dues parelles per l'escriptori sense fils i una parella de reserva. Fins avui encara només n'havia estrenada una.

L'Apple Battery Charger és un carregador que va de conya. Quan el traiem de la caixa, perfectament compartimentada, el primer que sobta és que el carregador està dividit en dues parts que encaixen perfectament. La més gran que és on es col·loquen les piles (i hi ha el transformador i un led) i la més petita que és l'endoll. El motiu pel qual aquestes parts estan separades és per poder canviar l'endoll pel d'un altre país (Apple World Travel Adapter Kit) o per un de fil. Un cop encaixades queda una sola peça d'un tamany força reduït. Les piles, empaquetades per parelles, són platejades i només duen impresos els pols (+/-), la paraula Rechargeable i les especificacions i simbologia tècnica, sense el logo d'Apple, ni de cap altra marca. Després d'inserir dues piles correctament, quan endollem el carregador s'il·lumina un led de color taronja, que canvia a color verd quan acaba la recarrega i s'apaga quan el carregador es desconnecta després sis hores sense emprar.

Les dues parts de Apple Battery Charger


Les piles de l'Apple Battery Charger


Les piles carregant i carregades
a l'Apple Battery Charger

Les piles triguen a carregar-se depenent del nivell de bateria remanent. Totalment descarregades, triguen unes 4h 30m a carregar-se completament. Parcialment descarregades, trigaran diferent en cada cas. Amb un nivell de bateria diferent a cadascuna, trigaran diferent per a cadascuna, perquè les piles es carregaran independentment, però el led només indicarà quan les dues estiguin completament carregades. El consum energètic és 10 cops inferior a la mitjana del mercat, mantenen el 80% de la càrrega després d'un any sense usar-les i tenen una vida de fins a 10 anys. Per obrir els compartiments per a piles, al Magic Mouse pressionem el botó i estirem la tapa, al Wireless Keyboard posem una moneda a la ranura i girem per desenroscar la tapa i les col·loquem tenint en compte els pols. El nivell de bateria el trobarem al menú Bluetooth/Dispositivos/Nivel de Bateria (al costat del rellotge) i/o a Preferencias del Sistema/Ratón i/o Teclado/Nivel de Bateria.

Compartiment per a piles tancat i obert
a l'Apple Magic Mouse


Compartiment per a piles tancat i obert
a l'Apple Wireless Keyboard

És un carregador que carrega perfectament, indica correctament l'estat de la càrrega, estalvia energia quan no es fa servir, ocupa molt poc lloc, és molt compacte per emportar, és compatible amb endolls d'altres països (no inclosos), porta prou piles per l'escriptori sense fils i més, te un disseny molt Apple i és econòmic respecte d'altres marques. Què més es pot demanar? Potser algú trobarà que li agradaria més poder carregar les sis o més piles alhora, com fan d'altres... però són molt més aparatosos i, en el meu cas, mai he hagut de carregar més de dues piles alhora, cada cop més aparells porten bateries internes. Si ja en teniu un i funciona correctament, no cal fer el canvi però si fa figa o no en teniu cap i en voleu un amb aquestes característiques, us el recomano. Si teniu un escriptori amb fils i us els voleu treure, us el recomano. El Bluetooth, especialment el del ratolí, consumeix molt i aquest carregador amb piles recarregables és ideal per a l'escriptori sense fils d'Apple.

Bossa amb compra de l'Apple Store

Enllaços relacionats a l'Apple Store:
Apple Battery Charger
Apple World Travel Adapter Kit


Entrades relacionades:
Apple Magic Mouse + Apple Wireless Keyboard

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada