12 de setembre de 2015

Diada Nacional de Catalunya

Diada Nacional de Catalunya
Via Lliure a la República Catalana

Ahir va ser la Diada Nacional de Catalunya. Com cada any, es van celebrar les ofrenes florals al Fossar de les Moreres i el Monument a Rafael Casanova. L'acte institucional es va avançar al dia 10 a la Plaça de Sant Jaume. El concert reivindicatiu a l'Arc de Triomf i... la Via Lliure a la República Catalana! Genial!

Enguany ens vam apuntar al principi de la convocatòria: Tram 48, Color Blau Clar, Via Lliure al Món, Meridiana amb Felip II, a tocar del Metro de Sagrera L10. I vam comprar les samarretes també amb temps per poder triar talla. Aquest cop ho teníem tot preparat però altre cop no les teníem totes sobre el mosaic.

Va anar tot força bé. Vam buscar el lloc, vam veure timbalers, gegants i castells, a les 17:14 vam començar l'Onada de Punters, ens van gravar des d'un munt d'helicòpters i avionetes, vam fer el Mosaic de la República Catalana i finalment Els Segadors, l'Himne Nacional de Catalunya. Cada any ens superem!

Diada Nacional de Catalunya
Família Silva i Vilalta a la Via Lliure

Cada any celebrem La Diada però ahir vam fer història de nou. El 2012 la manifestació més gran de la nostra història, el 2013 la cadena humana més gran de la nostra història, el 2014 la mobilització més gran de la història d'Europa i el 2015 la mobilització més gran i llarga de la història del món, totes quatre per la independència.

Aquestes 4 diades ja formen part de la nostra història i es registraran al costat de la de l'11 de setembre de 1976 a Sant Boi, la primera legal des de les darreres guerra i dictadura, i la de l'11 de setembre de 1977 a Barcelona, la més multitudinària de la història fins aquell moment, Llibertat, amnistia i estatut d'autonomia.

Des que fa tres anys que ens vam manifestar a Barcelona sota el lema Catalunya, nou estat d'Europa que hem aconseguit anar empenyent als polítics del dret de decidir al referèndum, a la data i preguntes, a la consulta i finalment a les eleccions plebiscitàries d'aquí a quinze dies, el proper 27 de setembre de 2015.

Diada Nacional de Catalunya
Via Lliure a la República Catalana

Són moltes les esperances que tenim dipositades en aquest procés d'independència i l'esperança és el darrer que es perd però tenim pressa. Els meus besavis l'esperaven i no la van poder veure. El meu avi i la meva tieta-àvia també i tampoc no la van poder veure. La meva àvia de 91 anys també i espera almenys votar!

Els meus pares i jo també l'esperem i el 2010 el meu pare gairebé s'hi queda esperant. Mai se sap quan morirem, ni com a persones, ni com a poble, però esperant indefinidament segur que no aconseguirem res en vida. S'ha intentat de tot durant prou anys i ara toca culminar el full de ruta, si així ho volem la majoria.

Més de 300 anys esperant el moment apropiat per recuperar el que representaven les nostres Constitucions medievals i cada cop que ho hem provat ens han fotut amb monarquies, dictadures, bombardejos, guerres, genocidi, repressió... PROU! No podem avançar cap al futur ancorats dins d'aquest vell bucle!

Diada Nacional de Catalunya
Junts pel SÍ

Sincerament, no em fa gens de gràcia fer president al senyor que va trair al Parlament de Catalunya amb el pacte Mas-Zapatero retallant l'Estatut mentre el Govern negociava, preferiria que fos president Junqueras o Romeva però si només ha de ser per un màxim de divuit mesos, és un mal menor per un objectiu major.

L'alternativa independentista també m'agrada però encara no m'acaba de convèncer del tot. M'hauria agradat que s'haguessin sumat a la llista unitària però aleshores no serien alternatius i ho respecto. Espero que tinguin prou pes per ajudar a escurçar el termini el màxim possible però no prou com per entorpir el full de ruta.

Només hi ha dues opcions. Continuem amb el rotllo de sempre o comencem a fer-ho tot nou entre tots. A mi em fa por la incertesa de continuar anant malament amb Espanya, no la certesa de que pitjor no ho podem fer a Catalunya. El proper 27 de setembre anima't a votar als partits independentistes, Junts pel SÍ o la CUP.

Visca Catalunya Lliure!!!

Imatges relacionades:
Diada Nacional de Catalunya 2016:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4 i Foto 5
Diada Nacional de Catalunya 2015:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7, Foto 8, Foto 9, Foto 10 i Foto 11
Diada Nacional de Catalunya 2014:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7 i Foto 8
Diada Nacional de Catalunya 2013:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6 i Foto 7
Diada Nacional de Catalunya 2012:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6 i Foto 7
Diada Nacional de Catalunya 2011:
Foto 1, Foto 2, Foto 3 i Foto 4
Diada Nacional de Catalunya 2010:
Foto 1


Entrades relacionades:
Diada Nacional de Catalunya 2016
Diada Nacional de Catalunya 2015
Diada Nacional de Catalunya 2014
Diada Nacional de Catalunya 2013
Diada Nacional de Catalunya 2009
Diada Nacional de Catalunya 2008
Diada Nacional de Catalunya 2007
Diada Nacional de Catalunya 2006

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada