11 de juny del 2008

Guia de Facebook per a torpes - Part 1

Guia de Facebook per a torpes - Part 1

Donades les sol·licituds d'ajuda que he rebut els darrers mesos per part d'amics que no tenen traça amb Internet,
escric aquesta Guia de Facebook per a torpes.

Que no t'aturi el títol, segueix les instruccions i entraràs sense problemes a la xarxa social de moda. En aquesta Part 1 em centraré en l'alta, els amics i els grups

Abans de començar, cerca una foto teva perquè els amics t'identifiquin i associïn ràpidament els teus missatges amb tu (o omet Foto de Perfil). Després obre un navegador.

------------------------------------------------------------
ATENCIÓ!
La nova versió de Facebook ja és aquí, pel que moltes coses han canviat. Després de la confirmació de registre les passes són semblants però no iguals. Hi ha l'opció Retornar a l'antic Facebook, a dalt de tot a la dreta.
ATENCIÓ!
------------------------------------------------------------

Benvingut/da al Facebook!

El primer que has de fer és anar a Facebook. Un cop allà, t'has de centrar en el quadrat blau cel, que és on has d'introduir les dades per donar-te d'alta al servei.

Apunta't al Facebook!

Un cop centrat/da, apunta't a Facebook introduint el teu nom complet, correu-e, contrasenya i aniversari. Un cop introduïdes totes les dades, clica a Inscriu-te.

Control de seguretat

Un cop clicat, abans de continuar t'apareixerà el control de seguretat. Segueix les instruccions. Un cop introduïdes les paraules, torna a clicar a Inscriu-te.

Confirmació de registre

Un cop inscrit/a, rebràs un correu-e de confirmació de registre. Confirma registre clicant l'enllaç per acabar el procés. (No t'hauràs donat d'alta fins que el confirmis).

Part esquerra de la barra superior

Un cop confirmat/da, accediràs a la pàgina d'inici. Clica Omet tres vegades i centra't en la part esquerra de la barra superior blau marí. Clica Edita (al costat de Perfil).

Foto de Perfil

Un cop clicat, cerca i clica la pestanya Foto. Clica seleccionar arxiu i tria la teva foto al teu ordinador. Un cop triada, clica a Certifico... i a Puja la imatge.

Cerca amics

Un cop la teva imatge actual és la teva foto (adéu a l'avorrida imatge anònima!), a la casella de Cerca escriu Roger Silva Vilalta (Jaume a l'exemple) i clica la Lupa.

Afegeix amics

Un cop tens el resultat de la cerca, clica a Afegeix com amistat. T'apareixerà la finestra Vols afegir Roger com a amistat? (Jaume a l'exemple). Clica Afegir un amic.

Confirmació d'amics

Un cop afegit, hauràs d'esperar que et confirmi com a amic per acabar el procés. Quan ho faci, rebràs un correu-e de confirmació d'amistat. (Cristian a l'exemple).

Llistat Amics

Un cop confirmat, recordes la part esquerra de la barra superior? Clica Amics (entre Edita i Safata d'entrada). Ara ja sóc al teu llistat d'amics. (Cristian a l'exemple).

Afegir-se al grup

Torna a Cerca, escriu Àngels Garriga, clica la Lupa i al resultat clica Unir-se al grup. T'apareixerà la finestra Afegir-se al grup?. Clica Afegir-se. Ja ets del grup! : )

Actualització: Facebook és un servei en constant evolució, sempre hi han canvis, com ara la imatge dels perfils sense foto, l'interrogant ara és un cap.

Nota: Si no et reconec no et confirmaré, t'enviaré un missatge demanant-te més detalls, ja que això està publicat a Internet i no afegeixo desconeguts/des.

Entrades relacionades:
Guia de Facebook per a torpes - Part 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada