19 de juliol del 2008

Guia de Facebook per a torpes - Part 2

Guia de Facebook per a torpes - Part 2

Donat l'èxit i els agraïments que he rebut des que vaig publicar l'entrada Guia de Facebook per a torpes, m'he animat a publicar-ne l'anunciada continuació.

En aquesta Part 2 em centraré en la publicació d'àlbums de fotos. Requereix estar donat d'alta al servei. Si no saps com fer-ho, segueix la Part 1.

Abans de començar, cerca les fotos que vulguis publicar. No és imprescindible però sí recomanable que tinguin alguna cosa en comú, com ara un sopar d'ex-alumnes.

------------------------------------------------------------
ATENCIÓ!
La nova versió de Facebook ja és aquí, pel que moltes coses han canviat. Després d'iniciar sessió les passes són semblants però no iguals. Hi ha l'opció Retornar a l'antic Facebook, a dalt de tot a la dreta.
ATENCIÓ!
------------------------------------------------------------

Inicia sessió

El primer que has de fer és anar a Facebook i iniciar sessió, a dalt a l'esquerra, introduint els teus correu-e i contrasenya i clicant a Recorda'm i a Inicia sessió.

Fotos

Un cop has iniciat sessió, a dalt a l'esquerra i sota Aplicacions, clica a Fotos i, un cop allà, a dalt a la dreta, clica a + Crea un àlbum de fotos.

Crea un àlbum de fotos

Un cop clicat, introdueix el Nom de l'àlbum, el Lloc on es van fer les fotos, la Descripció del què conté l'àlbum i el nivell de Privadesa. Després clica a Crea un àlbum.

Crea un àlbum

Un cop creat, puja fotos. Aquesta pantalla varia segons el sistema que tinguis. Si t'apareix una finestra Java, Confia. Tria les teves fotos al teu ordinador i clica a Puja.

Puja

El temps que hauràs d'esperar per pujar les fotos dependrà de la quantitat i tamany de les fotos i de la velocitat de la connexió a Internet. Tingues paciència.

Desa els canvis

Un cop pujades les fotos, tenim diferents opcions, com omplir els Peu de foto o triar la coberta de l'àlbum. Quan acabis, no oblidis clicar a Desar els canvis.

Opcions de l'àlbum acabat

Un cop desats els canvis, ja tens l'àlbum acabat. Pots veure com ha quedat i, en qualsevol moment, pots tornar a Edita les fotos, Organitza les fotos o Afegeix més fotos.

Etiqueta aquesta foto

Etiqueta les fotos amb els noms dels que hi apareixen. Clica a Etiqueta aquesta foto, clica sobre algú i t'apareixerà un llistat. Selecciona l'amic i clica a Etiqueta'l i a Etiquetatge fet.

Foto etiquetada

Quan etiquetes una foto, no només apareixen els noms dels que hi apareixen, sinó que a més, aquests reben una notificació amb un enllaç de cada foto on apareixen.

Enllaç públic de l'àlbum

Quan entres a l'àlbum apareixen les fotos, la descripció de l'album i totes les persones etiquetades. A peu de pàgina apareix l'enllaç públic de l'àlbum.

Fotos

Per accedir als àlbums de fotos, clica la icona Fotos de sota de la imatge de perfil, et traslladarà a la zona dels darrers dos àlbums, clica'n un o a Mostra-les totes.

Nota: Aquesta és la darrera part d'aquesta guia però si necessiteu ajuda sobre algun altre tema, pregunteu! : )

Entrades relacionades:
Guia de Facebook per a torpes - Part 1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada