15 d’octubre del 2008

Dia d'Acció del Bloc 2008

Dia d'Acció del Bloc

Avui 15 d'octubre és el Dia d'Acció del Bloc, la cita anual en la que un munt de blocs s'adhereixen a una mateixa campanya per tractar un mateix tema global.

Aquest és el segon any que hi participo i, si bé l'l'any passat el tema era el medi ambient, enguany és la pobresa, situació omnipresent que sovint no volem veure.

En temps de crisi es veuen venir les orelles al llop i les notícies espanten a uns més que a d'altres però en major o menor grau ens afecta a tots nosaltres.

Aquesta entrada (ni cap altra) no canviarà res. Seguirà havent-hi pobresa al món i jo (ni ningú de nosaltres) no hi podré fer res... però d'altres potser sí.

Aquests altres són aquella minoria que acapara la riquesa que la resta no podem tenir i que al mal anomenat tercer món ni s'imaginen. N'hi ha que donen passes però pocs.

Si més dels altres volguessin, la pobresa es podria acabar. Diuen que només cal el pressupost d'armament dels EUA d'un any per acabar amb la fam a l'Àfrica!

Amb això no dic que els EUA prescindeixin del seu exèrcit però sí de la guerra i que tots els països gastin menys en armament i més en acabar amb la pobresa.

Però a alguns els importa ben poc tot això i s'escuden en teories feixistes que diuen que uns han de malviure perquè altres visquin massa bé, superpoblació, etc.

Amb bons recursos tecnològics i culturals, s'acabaria amb la fam, la superpoblació, la SIDA i d'altres malalties mortals on no hi ha recursos. Amb la pobresa!

Però amb l'església hem topat! Els preservatius són pecat! Abstenir-se o morir? Viure cardat per morir de gana o morir per haver cardat i amb gana?

El negoci eclesiàstic i farmacèutic, com l'armamentistic o l'energètic, no es pot tocar! Que visqui qui s'ho pugui pagar i qui no, que es mori... però que penqui!

Com si les persones fossin accions de borsa amb les que jugar per treure'n el màxim partit i desfer-se'n abans de perdre-hi... i això és el que fan alguns d'aquests altres.

Però la pobresa no és només al tercer món, la tenim a tots els continents, països i ciutats. Rodamons, immigrants recol·locats i ancians abandonats creixen.

Els imperis es gasten milions de milions en guerres, munyint les poques colònies que els mantenen, sense deixar-les escapar fins que ja no els serveixen.

Per exemple, mentre Espanya te soldats a l'estranger, els Països Catalans són obligats a pagar per quedar per sota la mitjana i l'Estat no compleix la llei vigent, l'Estatut.

Per culpa de l'imperi, no es poden augmentar els pressupostos de la colònia, actualitzar infraestructures i estar preparats per encarar millor la pobresa.

Cal acabar amb els imperis caducs, que colonitzadors i colonitzats esdevinguin països lliures, que inverteixin en acabar amb la pobresa, ajudats per mes d'altres.

Bé, aquesta ha estat la meva entrada sobre la pobresa el Dia d'Acció del Bloc. Espero que hi torni a participar molta gent i que torni a ser tot un èxit arreu del món.

Aquesta entrada és part del
Dia d'Acció del Bloc 08 - Pobresa

2 comentaris:

  1. Estic amb lo que dius... Si el USA acabaren amb les guerres, hauria mes diners per tothom, els USA i la resta dels paissos... PEro clar, Ni tu , ni jo, podrem fer res... Ara be, no esta de mes recordar que hi pobresa al mon... Que ningu pense que vivim a un mon perfecte...

    Salutacions apañero!

    ResponElimina
  2. D'això es tractava, de pensar-hi. Suposo que quan els EUA i d'altres països guerrillers se'n adonin que la guerra no porta enlloc, invertiran en acabar amb la pobresa, com ja han fet alguns multimilionaris, com ara en Bill Gates. Una abraçada! : )

    ResponElimina