15 d’octubre del 2007

Dia d'Acció del Bloc 2007

Dia d'Acció del Bloc

Avui 15 d'octubre és el Dia d'Acció del Bloc, o el que és el mateix, la cita anual en la que un munt de blocs s'adhereixen a una mateixa campanya per tractar un mateix tema global.

Com els mateixos organitzadors de la campanya diuen, què passaria si cada bloc publicat publiqués entrades discutint el mateix tema, el mateix dia? Un tema. Un dia. Milers de veus.

Quan me'n vaig assabentar em va semblar una bona idea, així que vaig adherir-hi aquest aquest bloc i avui em toca parlar del tema d'enguany que és el medi ambient.

I què puc dir jo sobre el medi ambient que no s'hagi dit abans? Probablement res però no es tracta de que digui quelcom nou o enginyós sinó que en parlem.

Aquesta entrada no canviarà el món ni donarà la solució als problemes mediambientals que tenim al planeta però pot fer pensar a algú que la llegeixi i que canviï d'actitud.

La informació corre i arriba a més gent i en menys temps que mai a la història però de vegades som una mica incrèduls i alguns interessos econòmics s'aprofiten d'això.

Primer pensàvem que fumar no podia ser tant greu, després que era cosa nostra, després ens vam adonar compte i ara ens preguntem on van a parar les burilles de les cigarretes.

Això també és medi ambient i s'ha avançat molt però encara és un problema, quan queden molts fumadors i pocs controls sobre tant del que es fuma com del que es llença.

Primer pensàvem que la manca d'aigua no podia ser tant greu, després que era cosa nostra, després ens vam adonar compte i ara ens preguntem d'on podem treure aigua.

Això també és medi ambient i s'ha avançat molt però encara és un problema, quan cada cop hi ha menys aigua potable i poc control tant del que es gasta com del que es contamina.

Primer pensàvem que la manca de combustibles fòssils no podia ser tant greu, després que era cosa nostra, després ens vam adonar compte i ara ens preguntem quant queda.

Això també és medi ambient i s'ha avançat molt però encara és un problema, quan cada cop hi ha més vehicles i poc control tant de la quantitat que es venen com del tipus.

Com amb aquests tres exemples, n'hi han molts més, tots importants i cada dia ens adonem més que els que ens advertien de la importància d'aquests tenien la raó.

Jo era fumador, no vigilava l'aixeta quan m'afaitava i volia comprar-me un cotxe... els darrers anys he deixat de fumar, tanco l'aixeta quan no la necessito i ja no vull cotxe.

Cada cop som més els que prenem consciència amb aquests tres exemples i molts més, que segurament no solucionaran el problema però probablement el frenaran.

Hem de deixar de pensar que no pot ser tant greu, que no és cosa nostra i adonar-nos compte i posar-nos a fer accions individuals que globalment tindran un efecte positiu.

Llavors, ja ho estem veient, els governs perdran el cul per apuntar-se al carro, fer lleis millors, fer-les complir i apropiar-se del mèrit però què importa si a canvi millorem tots?

Bé, aquesta ha estat la meva entrada sobre el medi ambient el Dia d'Acció del Bloc. Espero que hi participi molta gent i que sigui tot un èxit arreu del món.

Aquesta entrada és part del
Dia d'Acció del Bloc 07 - Medi Ambient


Nota: Felicitats a n'Al Gore i el Grup de l'ONU pel Canvi Climàtic per guanyar el Premi Nobel de la Pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada