11 de setembre del 2009

Diada Nacional de Catalunya

Diada Nacional de Catalunya

Avui ha estat la Diada Nacional de Catalunya. Com cada any, s'han celebrat les ofrenes florals al Fossar de les Moreres i el Monument a Rafael de Casanova, així com l'acte institucional al Parc de la Ciutadella, el concert reivindicatiu a l'Arc de Triomf i la manifestació dels partits. El mateix de sempre, molt bonic.

Enguany no repetiré el d'anys anteriors. No faré una mena de crònica de la jornada, d'explicació del que representa La Diada, de repàs històric, ni de res de tot això. Enguany estic molt emprenyat, cansat dels de sempre i fart de dissimular i fer veure que no passa res. Ens estan prenent la camisa i ens la deixem prendre! Ja n'hi ha prou!

Com cada any, els mateixos factors externs de sempre intenten embrutar La Diada amb la mateixa merda de sempre i no ho aconseguiran però hem d'estar alerta! Per una banda s'ha instaurat una burla a la Diada dins els actes de la mateixa i per l'altra la llei treu la raó als demòcrates i la dona als antidemòcrates. No hi ha dret!

En primer lloc, els peperos s'han tornat a riure de tots nosaltres i dels nostres avantpassats portant altre cop flors al monument d'en Casanova. No em cansaré de dir-ho cada any. No s'hi ha d'anar per la foto sinó pel respecte als nostres defensors! Que hi vagi la gent anònimament i el president del Parlament representant als partits.

Una cosa és que tothom tingui el dret a manifestar el seu respecte als defensors i l'altra és que tots els polítics es vegin obligats a anar-hi per ser políticament correctes pels vots. Acordonen tota la zona pels polítics i la gent anònima s'ha d'esperar que fins i tot els partidaris dels reis borbònics i els dictadors espanyols es facin la foto!

Unionistes radicals espanyols demostrant que els sap greu haver intentat esborrar del mapa als separatistes radicals catalans, la seva llengua, la seva història i la seva cultura? Ni de conya! Ells només se'n foten de tot plegat, de la mateixa manera que els nostres antecessors se'n fotien quan ells els obligaven a honorar als seus caiguts!

En segon lloc, sembla ser que un fiscal (presumptament falangista) ha aconseguit que un jutge (presumptament de dubtosa imparcialitat) permeti que Falange Española (l'equivalent espanyol dels nazis alemanys) celebri una manifestació anticatalanista el mateix dia que es celebra la Consulta per la Independència de Catalunya...

Per si això no fos prou, el Ple de l'ajuntament d'Arenys de Munt del dia 4 de juny va aprovar donar suport a aquesta iniciativa però, gràcies a Ciudadanos i Populares, un altre jutge ho ha impedit. El referèndum es celebrarà igualment, però com a acte de la Comissió Organitzadora de la Consulta... i amb la Falange Española intimidant...

Altre cop, una cosa és que tothom tingui el dret a manifestar la seva reivindicació i l'altra és que s'enfronti la democràcia amb la interpretació legal. Qualsevol tros de carn amb ulls, se'n adona que és perillós que es celebri un acte separatista (previ) el mateix dia que un acte unionista (posterior). Això és fomentar la violència!

Es pot dir més alt però no més clar: Espanya sempre ha premiat però MAI condemnat als que sempre ens han intentat eliminar de la història... Ni a reis, ni a dictadors, ni a militars, ni a polítics, ni a eclesiàstics... MAI condemnarà ningú! Tots continuaran amb tots els honors, privilegis i premis que sempre els ha concedit.

Espanya es burla de nosaltres (comprometent-se en eleccions des de l'oposició i incomplint en legislatura des del govern), ens traeix (pactant un estatut extraparlamentari amb un grup extragovernamental), ens sagna (cada any els catalans paguem un pla Obama a Espanya) i deliberadament toleren l'anticatalanisme...

No ho puc entendre. El matrimoni forçat entre Catalunya i Espanya és una relació de donar sense esperar a rebre, on Catalunya sempre ho dona tot i Espanya, en el millor dels casos, ens torna les engrunes. Em vol dir algú perquè no ens volem separar? Perquè de poder podem però sembla que encara no som prou els que ho volem...

Potser tenim el que ens mereixem. De què ens queixem si no hi fem res? Tenim la raó, el dret i la possibilitat. Ara és el moment idoni. A què redimonis estem esperant? A que Espanya ens hagi espremut tant que no ens valguem per nosaltres mateixos? A que es tanqui l'accés de nous Estats a la Unió Europea? Gairebé 300 anys d'espera!

Ho van intentar en Macià i en Companys però aquells eren temps de revoltes de classes, en una Europa dividida i ara tots som iguals davant la llei, en una Europa unida. Unim-nos com a la manifestació del milió i votem una majoria independentista que formi un Parlament que aprovi la independència unilateralment! Si volem podem!

Que Espanya no ens reconeix com no reconeix Kosovo? Que no ens reconegui! Desempalleguem-nos de la mentalitat del petit botiguer que només pensa en no perdre la clientela per dolenta que sigui i enfoquem la venda cap a d'altres clients, iguals o millors! No es tracta de tancar les portes a ningú, sinó d'obrir-les a tothom!

Ara que ja he calmat una mica la meva enrabiada temporal escrivint aquestes quatre línies... d'acord, m'he enrotllat com una persiana però feia molt que em callava (i encara callo) força coses... espero que algú dels que se que compartiu tot o part del que dic, reflexioneu i feu un esforç d'optimisme per les properes eleccions nacionals.

Visca Catalunya Lliure!!!

Nota: Per qui pugui i vulgui anar a Arenys de Munt, diumenge 13 la Comissió Organitzadora de la Consulta ha organitzat una sèrie d'actes paral·lels al referèndum que podeu trobar llegint aquest cartell i Esquerra ha organitzat uns altres per a militants i simpatitzants que podeu trobar llegint aquest targetó.

Actualització - Resultat Referèndum:
SÍ A LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA!
Quaranta municipis més planegen fer-lo.
Visca Arenys de Munt i visca Catalunya! : D


Imatges relacionades:
Diada Nacional de Catalunya 2019:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5 i Foto 6
Diada Nacional de Catalunya 2018:
Foto 1, Foto 2, Foto 3 i Foto 4
Diada Nacional de Catalunya 2017:
Foto 1, Foto 2, Foto 3 i Foto 4
Diada Nacional de Catalunya 2016:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4 i Foto 5
Diada Nacional de Catalunya 2015:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7, Foto 8, Foto 9, Foto 10 i Foto 11
Diada Nacional de Catalunya 2014:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7 i Foto 8
Diada Nacional de Catalunya 2013:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6 i Foto 7
Diada Nacional de Catalunya 2012:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6 i Foto 7
Diada Nacional de Catalunya 2011:
Foto 1, Foto 2, Foto 3 i Foto 4
Diada Nacional de Catalunya 2010:
Foto 1


Entrades relacionades:
Diada Nacional de Catalunya 2019
Diada Nacional de Catalunya 2018
Diada Nacional de Catalunya 2017
Diada Nacional de Catalunya 2016
Diada Nacional de Catalunya 2015
Diada Nacional de Catalunya 2014
Diada Nacional de Catalunya 2013
Diada Nacional de Catalunya 2009
Diada Nacional de Catalunya 2008
Diada Nacional de Catalunya 2007
Diada Nacional de Catalunya 2006

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada