15 de setembre de 2009

Hipnotik Festival 2009

Hipnotik Festival 2009

El cap de setmana passat va ser l'Hipnotik Festival 2009 a Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, hi vaig assistir representant als Electro Breakers.

El 2009 es commemoren els 25 Anys de Hip Hop al nostre país i aquest festival ha estat el plat fort dels actes de celebració organitzats per l'Hipnotik Faktory.

Enguany hi han hagut molts canvis, com que s'ha dividit entre el CCCB i el Mercat de les Flors, que no s'ha inclòs la BOTY Iberica i que s'han inclòs nous estils de ball.

Suposo que la divisió es deu a les obres de la Plaça Joan Coromines, intentaré indagar què ha passat amb la BOTY i els nous estils són Popping i New Style Choreographic.

Assajos de breaking a l'Hipnotik Festival 2009

Quan l'speaker va començar a anunciar les novetats vaig quedar gratament sorprès, ja que sabia lo del NSC però no en tenia ni idea del Popping, la web no en deia res!

El que abans es coneixia com a break (old school) avui s'ha dividit i especialitzat en diferents estils, als que, a més d'evolucionar, se li han sumat de nous (new school).

Ara gairebé només es veu un breaking o b-boying molt evolucionat i acrobàtic però encara existeix un popping i un locking fascinants i enguany hem vist popping!

El matí va començar amb el Popping, de vuitens a la final, seguit del New Style Choreographic, igualment de vuitens a la final, tot d'una tirada. Tot els grups mixtos.

Després d'una micropausa, la tarda va començar amb el breaking, bboy 1vs1, bgirl 2vs2 i crew2crew, reservant les semifinals i finals pel final del dia. Els grups mixtos.

Entremig de les categories vam poder gaudir de les exhibicions de Got Skills i DdosNdos de Brodas (grup de dos germans i dues germanes).

Lliurament de premis a l'Hipnotik Festival 2009

Va ser una marató, tant pels que participaven en diferents estils o en diferents categories d'un estil, com pels espectadors que no volíem perdre detall!

Entre matí i tarda només hi va haver un petit descans i els speakers i deejays eren diferents però jo no! Potser podria haver començat més d'hora... o jo ser més jove x'D

L'espai de graffitis era molt més reduït que d'altres anys i tapava tots els seients del Pati de les Dones... No vaig poder escoltar cap concert (ni a la Mai) pels horaris.

Més varietat d'estils, qualitat de ball i duresa de batalles, sobretot les de bboying, que a banda de les típiques enganxades, sembla ser que dissabte va haver-hi cacau...

La música no podia ser menys. Com sonava l'equip, que deejays i speaker van agraïr-lo a l'organització! I aquesta edició hem pogut gaudir d'electro, funk, rap...

Què més es pot demanar? Old school popping, new style, bboying... Va estar genial! El millor Hipnotik, malgrat l'absència dels meus amics companys de grup. GENIAL! : D

Electro Breakers

Sempre hi han coses que es poden millorar i Hipnotik Faktory (ja no Sonarcam) te dos punts negatius: el català (com sempre) i la informació (també com sempre).

No hi ha manera que facin les promocions web/c-e i papereria també en català. Hi participen administracions públiques però fins i tot castellanitzen noms de llocs...

Si bé aquest any no hi han hagut gaires retards (va acabar mitja hora després de l'hora indicada), hi ha una cosa que no fan mai, publicar les classificacions de tot.

No costaria pas tant publicar a la web els arbres de les classificacions, des de vuitens fins la final i així podríem saber com s'escriuen els noms dels participants.

L'any passat ni tan sols van publicar qui va guanyar! Sembla una bestiesa però a veure qui és el maco que posa els noms dels participants als vídeos! Ells no fan DVDs!

Nosaltres continuarem donant suport a aquest festival perquè valorem l'esforç d'organitzar-lo i perquè és el millor que hi ha però creiem en la crítica constructiva.

25 Anys de Hip Hop! : D

Entrada relacionada:
Hipnotik Festival 2009 (entrada ampliada 25-02-10)


--------------------------------------------------
ATENCIÓ!
Si us ha agradat aquesta entrada
no us perdeu la nova versió ampliada al
Dreadful® BCN HIP HOP
La meva història del hip hop a Barcelona
des d'un punt de vista barceloní i en català!
--------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari