28 de febrer del 2011

Apple iPhone 4 i Apple Bumper

Apple iPhone 4 i Apple Bumper

El passat 13 de setembre em vaig comprar un Apple iPhone 4, el meu primer telèfon intel·ligent i amb connexió permanent a internet. És hora d'una entrada.

Quan es va posar a la venda el primer iPhone als EUA vaig publicar-ne una entrada però poc m'imaginava que hauria d'esperar més de tres anys a publicar-ne la del meu.

Si bé vaig encertar-ne l'èxit que tindria, ni als meus pitjors pronòstics hauria encertat que l'aparell trigaria tant de temps a tenir les meves condicions mínimes:
Orange, 3G i +3MP.

Un cop estudiat i comparat amb d'altres aparells, no vaig voler esperar que arribés a Catalunya i em vaig comprar un Sony Ericsson K800i, aleshores un molt bon móbil.

I no me'n penedeixo. Durant tres anys i escaig he gaudit molt d'un molt bon mòbil, càmera i mp3, que reunia les meves condicions mínimes i a molt bon preu.

Però l'iPhone ho va canviar tot. Al cap de poc tots els fabricants van començar a imitar-lo en tots els sentits, fins a canviar el concepte i ús del mòbil. Com amb l'iPad.

Al primer iPhone el van seguir el 3G, el 3GS i el 4. És en aquesta quarta generació que l'aparell ja reuneix les meves condicions mínimes i les supera de llarg.

Alta notificació disponibilitat iPhone 4 amb Orange

El dia abans de posar-se a la venda a Catalunya pensava comprar-lo ràpid, ja estava apuntat a la notificació de disponibilitat i havia estudiat tots els plans de dades.

Però, circumstàncies de la vida, em vaig haver d'esperar gairebé un mes i mig a poder tenir-lo i cinc mesos més a poder escriure i publicar-ne aquesta modesta entrada.

Em vaig decidir per aquest model, en primer lloc per la marca, en segon lloc per les característiques tècniques i en tercer lloc pel preu que em feia l'operadora orange.

He treballat amb molts productes d'Apple i tots i cadascun d'ells m'ha donat molt bon resultat, tant en qualitat, com en compatibilitat, com en durabilitat i servei tècnic.

L'iPhone 4 és un mòbil intel·ligent tàctil de 16GB, 3G, Wi-Fi amb videotrucades, càmera de 5 MP amb flaix, vídeo HD, GPS, iPod amb auriculars estèreo i BT.

El dia de la Inauguració de l'Apple Store La Maquinista, després de la 3a Trobada de macaires catalans, vaig anar a la botiga Orange La Maquinista i el vaig encarregar.

Nou dies després aconseguia el meu iPhone 4 d'Orange, previ pagament amb descompte de punts, tarifa Delfin 42 i canvi de sim a microsim. Em va sortir a molt bon preu.

Apple iPhone 4

El que primer crida l'atenció de l'iPhone 4 és el prim i elegant que és en comparació a les anteriors versions, més gruixudes i voluminoses, i les vores metàl·liques.

Càmera de l'iPhone 4 de 5 megapíxels

La càmera de l'iPhone 4 és de 5 megapíxels per a les fotografies i HD 720p a 30 fps per als vídeos (la frontal és VGA) amb enfocament auto o tàctil i geoetiquetat.

Ranura de la microsim de l'iPhone 4

Les possibilitats d'expansió no van ser un factor clau, ja que amb els 16 GB de la unitat flash no calen targetes de memòria. L'única ranura disponible és la de la microsim.

Botons de l'iPhone 4

L'iPhone 4 disposa de quatre botons laterals (el d'engegat/apagat i repòs/activació, el de só/silenci i els de pujar i baixar volum) més un frontal (el d'Inici).

Part inferior de l'iPhone 4

A la part inferior de l'iPhone 4, sota el botó d'Inici, hi ha el Dock i el micròfon i l'altaveu als costats. El Dock serveix per carregar, sincronitzar i connectar accessoris.

iPhone 4 Case Program

Una cosa que va portar cua va ser l'anomenat antennagate, que després va resultar ser un fet comú exagerat per la competència i els detractors d'Apple.

Davant l'allau d'atacs i crítiques, Apple va decidir contraatacar per a rentar la imatge i callar als que l'embrutaven, alhora que donar solucions als usuaris.

En primer lloc Apple va fer una keynote on va aportar proves per demostrar que mòbils de totes les marques poden perdre cobertura depenent de com els agafem.

En segon lloc Apple va va fer una actualització de l'iOS que corregia un error de sistema que donava més ratlles de cobertura de les que en realitat hi havia disponibles.

En tercer lloc Apple va engegar l'iPhone 4 Case Program, mitjançant el qual es podia sol·licitar un bumper gratis que aïllava l'antena del contacte amb les mans.

Com a darrera opció, es tornarien els diners als usuaris insatisfets. Apple va reconèixer i donar solució a l'error i el problema i avui ja ningú hi pensa.

El dia 28 de setembre vaig descarregar i instal·lar l'app iPhone 4 Case Program, vaig sol·licitar-hi l'Apple Bumper Black i el vaig rebre a la bústia el dia 10 d'octubre.

Botons del Bumper i l'iPhone 4

L'Apple Bumper, a més de solucionar l'esmentat problema, és un fantàstic amortidor que protegeix els laterals de cops i les superfícies de ratllades.

El Bumper cobreix els laterals de l'iPhone a excepció de les obertures per accedir als botons i connectors, necessàries per al correcte funcionament de l'aparell.

El Bumper està fet de plàstic tou i rígid, sent tou a les parts que entren en contacte amb superfícies per evitar relliscades i rígid a la resta per parar cops.

El Bumper també disposa de tres botons metàl·lics que encaixen perfectament amb els dos botons de volum i el botó d'engegat/apagat i repòs/activació de l'aparell.

El Bumper deixa les dues cares de l'iPhone al descobert, permetent veure per un costat la pantalla tàctil i per l'altre la càmera, el flaix, el logotip, el nom i les dades.

El Bumper no costa gens de col·locar, només cal posar-lo al voltant de l'iPhone, tenint cura que els botons de l'aparell quedin encaixats amb els de l'amortidor.

Així doncs, quan deixem l'iPhone 4 amb el Bumper sobre una superfície plana, l'aparell no la toca i si està inclinada, queda frenat i si cau, amortit.

Bumpers a l'Apple Store

L'iPhone 4 Case Program ja no existeix però si teniu un iPhone 4 i li voleu donar una mica de protecció, sense cobrir gaire l'aparell, els Bumpers són una bona opció.

Multitasca a iPhone 4

La meva experiència amb l'iPhone 4 és genial. Les novetats respecte a versions anteriors funcionen a la perfecció, com la multitasca, molt ben resolta.

Vídeo HD gravat amb l'iPhone 4

La càmera, a més de fer molt bones fotos, fa uns vídeos espatarrants i editables des del mateix visor de Fotos. Hi han desenes d'apps per a foto i vídeo, com l'iMovie.

Star Wars: Trench Run per iPhone 4

El primer joc que vaig comprar va ser Star Wars: Trench Run i no hauria dit mai que superaria la trentena de jocs comprats i gratuïts en menys de mig any.

L'iPhone 4 en català

La gran sorpresa va ser la llengua. Aquest és el primer iPhone en català! Sembla ahir que planejàvem estratègies i campanyes al GUAC i el BAC. Ara toca el Mac OS X!

Passar de pagar per cada trucada, connexió, missatge o foto a tenir tarifa plana de veu i dades, permet oblidar-te del cost, estar sempre connectat i gaudir de l'experiència.

Si amb l'anterior mòbil la novetat era haver unificat tres aparells en un (mòbil, càmera i mp3), en aquest cas la novetat és haver canviat de filosofia. Ho ha canviat tot.

L'experiència amb un mòbil intel·ligent, permanentment connectat a internet i amb les aplicacions adequades és una altra història però amb l'iOS a més és genial!

És com tenir el teu iMac en miniatura a la butxaca, amb els mateixos contactes, correus-e, favorits, missatges de les xarxes socials, el calendari, música, fotos, vídeos...

I les apps... en molts casos millors que les d'escriptori o exclusives per a iOS! I els jocs... això sí que no m'ho esperava... feia molts anys que no jugava tant!

L'única pega que li trobo crec que és culpa d'Orange. Jo tiro molt de 3G i de vegades he de reiniciar la connexió de dades. També s'ha d'anar amb compte amb la bateria.

Nota: L'iPhone 4 és compatible Mac + Win però, en aquest cas i a diferència d'altre maquinari compatible, no l'he provat mai d'instal·lar a cap PC amb Windows.

Enllaços relacionats a l'Apple Store:
Apple Bumber Black


Entrades relacionades:
Blautel 4-OK iPack 4

10 de febrer del 2011

6 de febrer del 2011

Crònica 3a Trobada de macaires catalans

3a Trobada de macaires catalans

El passat 4 de setembre, aprofitant la Inauguració Apple Store La Maquinista, vaig assistir a la 3a Trobada de macaires catalans, celebrada a Barcelona ciutat.

Roger i Miquel a l'Apple Store La Maquinista

Ens vam trobar directament a l'Apple Store La Maquinista però, donada la importància de l'esdeveniment, vam estar una mica dispersats fins saciades les ànsies macaires.

Tomàs i Roger a l'Apple Store La Maquinista

Un cop vam acabar de veure la botiga, els productes, els serveis i en algun cas les compres, vam anar comentant la jugada i sortint cap a fora, cap a un bar proper.

Jordi i Roger al bar La Maquinista

Un cop al bar, amb més calma i unes birres, va començar la tertúlia macaira, amb l'Apple Store i l'iPhone 4, ambdós en català, com a temes principals.

Tertúlia de macaires catalans al bar La Maquinista

Enguany, ho sento, no recordo el nom de tots els assistents però alguns érem: Miquel, Tomàs, Rai, Marc, Jordi, Roger...

Tertúlia de macaires catalans al bar La Maquinista

Qualificaria la trobada d'èxit, cada cop som més assistents i ha valgut la pena aprofitar un esdeveniment d'Apple per fer-ne una. S'ha de repetir, esperem aviat.

Fins la propera! : )

Dreceres a les cròniques de la trobada publicades:
Tomàs, Miquel i Roger


Enllaços relacionats a Facebook:
Àlbum 3a Trobada de macaires catalans
Esdeveniment 3a Trobada de macaires catalans


Enllaços relacionats a Twitpic:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4 i Foto 5


Entrades relacionades a aquest bloc:
Inauguració Apple Store La Maquinista
Crònica d'una altra trobada
2a Trobada de macaires catalans
Dos anys de trobades de macaires catalans
Un any de trobades de macaires catalans
Apple Aperture & Final Cut World Tour
Crònica de la 1a GUAC & Beers
Crònica de la 1a Assemblea del GUAC
Adobe CS3 Seminars
Apple Pro Series
1a Trobada de macaires catalans


Entrades relacionades fora d'aquest bloc:
Com vem viure la inauguració de l’Apple Store (...) (BAC)
Crònica en fotos de la inauguració (...) (MLP)
Trobada per la inauguració de l'Apple Store (...) (MLP)
Inauguració de l’Apple Store de La Maquinista (...) (BAC)

Inauguració Apple Store La Maquinista

Inauguració Apple Store La Maquinista
Inici de la cua a les 8:52

El passat 4 de setembre a les 10h va ser la inauguració de l'Apple Store La Maquinista i al final hi vaig poder assistir. No sóc tan fanboy com per passar-me la nit fent cua però sí prou macaire com per donar-hi un cop d'ull i fer-ne aquesta entrada, la tercera inauguració d'una botiga d'Apple que publico (dues shops i una store).

Inauguració Apple Store La Maquinista
Final de la cua a les 9:12

Vaig arribar a les 8:52h i la cua serpentejava el centre comercial fins arribar a gairebé la porta d'entrada del parc. Vaig trucar a en Miquel i em va dir que al final s'hi havia passat la nit, que estava pel principi i que no es podia deixar colar però que en Tomàs entraria amb en Partal, que li havia cedit un passi de premsa.

Inauguració Apple Store La Maquinista
Animació controlada de la cua a les 9:42

M'ho vaig prendre amb calma pensant que seria una llarga espera però gràcies a la bona organització no va ser tant llarga. Hi havia vigilants que controlaven perfectament l'ordre de la cua. Dunkin Coffee repartia donuts, cafè i aigua gratis. El personal d'Apple animava la cua recorrent i saludant tot el recorregut. Ambient EUA 100%.

Inauguració Apple Store La Maquinista
Arribo a la porta a les 10:24

A l'hora en punt la cua es va començar a moure i al cap de 25 minuts entrava per la porta, on el personal d'Apple ens va rebre amb aplaudiments i obsequiant-nos amb una samarreta de record encapsada en una caixa estil Apple. Un desig fet realitat, Barcelona ja tenia Apple Store, la primera de Barcelona, Catalunya i la Península Ibèrica.

Inauguració Apple Store La Maquinista
Interior de la botiga a les 10:26

Un cop a dins, vaig poder contemplar el disseny de la botiga, tafanejar productes, observar l'atenció al client... El personal atenia en català, com cal, però el que més em va sorprendre és que tot estava retolat exclusivament en català, fins i tot els vídeos. Quelcom que hauria de ser normal a Catalunya però que encara no ho és.

Inauguració Apple Store La Maquinista
La Genius Bar amb els especialistes d'Apple

Una de les coses més esperades pels macaires catalans era la Genius Bar, la barra d'especialistes d'Apple on trobar solució a totes les preguntes i problemes que es puguin tenir amb els productes de la casa de la poma. D'altres coses molt esperades eren els One to One i els Tallers. Tot personalitzat i gratis, lògicament, prèvia reserva.

Inauguració Apple Store La Maquinista
La botiga plena de gom a gom

La botiga estava plena de gom a gom però és prou gran i espaiosa com per permetre el moviment sense dificultats. Tant és així que, no només vaig poder veure tot el que volia tranquil·lament sinó que, fins i tot vam poder trobar-nos per celebrar la 3a Trobada de macaires catalans! Però això ja ho explicaré properament.

Inauguració Apple Store La Maquinista
Caixa amb samarreta i Guia per a visitants

Aquesta inauguració va ser, sens dubte, la millor inauguració d'Apple al nostre país. Res a veure amb les inauguracions de l'Apple Shop fnac El Triangle o l'Apple Shop Media Markt La Maquinista que ja vaig publicar. A més a més, la trobada de macaires catalans va ser la millor forma de tancar l'esdeveniment.

Enllaços relacionats a Facebook:
Àlbum Inauguració Apple Store La Maquinista


Enllaços relacionats a Twitpic:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4 i Foto 5


Entrades relacionades a aquest bloc:
3a Trobada de macaires catalans
Inauguració Apple Shop Media Markt La Maquinista
Inauguració Oficial Apple Shop Barcelona
Apple Shop Barcelona


Entrades relacionades fora d'aquest bloc:
Com vem viure la inauguració de l’Apple Store (...) (BAC)
Crònica en fotos de la inauguració (...) (MLP)
Vídeo en anglès de la inauguració Apple Store (...) (MLP)
Vídeo en anglès de la inauguració de La Maquinista (BAC)
El català present a la nova Apple Store (...) (MLP)
La retolació de l’Apple Store de Barcelona (...) (BAC)
Trobada per la inauguració de l'Apple Store (...) (MLP)
Inauguració de l’Apple Store de La Maquinista (...) (BAC)