24 d’abril del 2009

Sant Jordi 2009

Ahir va ser Sant Jordi, la diada nacional de la rosa i el llibre i, com quasi tots els anys, en faré una petita entrada, ja que sempre m'agrada desar un petit record.

Hi ha qui es pren aquest dia com una obligació, sent l'únic dia de l'any que compren i/o reben un llibre, amb el propòsit -o no- de llegir-lo -o acumular-lo-.

Hi ha qui s'ho pren com un dia de llegenda, amb escepticisme, més per a la canalla que per als adults, només com una cosa que està bé veure-la, sense viure-la.

Hi ha qui s'ho pren com un dia de consum cultural, un muntatge comercial per a que els catalans ens gastem els pocs diners que tenim, perquè tothom ho fa.

Hi ha qui s'ho pren com el dia dels enamorats a Catalunya, el dia per declarar-se, demostrar els sentiments o fins i tot ostentar de número de roses.

Encara hi ha qui s'ho pren com a el dia de l'any que més treballa, venent llibres, venent roses, promocionant la seva obra, signant llibres fins a no sentir-se els dits...

Per a mi Sant Jordi és un dia bonic, la segona diada nacional, el dia de la nostra història, la nostra llengua, la nostra cultura, la nostra tradició i els nostres estimats.

Espero que hàgiu tingut un bon Sant Jordi : )

Entrades relacionades:
Sant Jordi 2013
Sant Jordi 2010
Col·laborador de BAC (Sant Jordi 2008)
Sant Jordi (2007)
Sant Jordi (2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada