2 de maig del 2008

TOT-MAC

TOT-MAC

Reprenent una sèrie d'entrades promocionals que vaig publicar l'octubre passat, continuo amb una altra sèrie, en aquest cas centrada en blocs amics d'Apple.

Vaig descobrir TOT-MAC escoltant el programa L'Internauta, en un moment en que em començava a plantejar la idea de tornar a treballar amb Mac.

En aquest bloc hi vaig trobar força notícies d'Apple, informació útil i, sobretot, en català. Però encara més, també lluitava per un Mac OS X en Català!

En Jordi F. és responsable del bloc TOT-MAC, creador de la campanya per a un Mac OS X (Tiger) en Català i membre dels Fòrums d'Apple en català i del GUA Català.

Rellegint el seu bloc podem seguir com va ser aquella campanya, aprendre'n molt i treure'n moltes conclusions, que haurien de servir per al GUA Català:

Arxiu del Bloc

Tot va començar fent memòria, seguit d'una recollida de signatures, una entrevista amb la Generalitat, una reunió Gencat - Apple España, una carta Gencat - Steve Jobs...

Va arribar el ressò internacional de la campanya, primer a Macworld del Regne Unit, després a Macplus de França, una conferència... i llavors va arribar la derrota.

De la derrota també se'n va fer ressò Macworld del Regne Unit, punt des del qual TOT-MAC va passar a un segon pla des d'on observar i publicar. Un cop dur per a la lluita.

Però llavors va arribar una nova fornada de macaires blocaires i una trobada que sembla que va aturar el que hauria estat una gravíssima pèrdua.

M'he pres el temps de rellegir velles entrades per fer-ne aquesta perquè crec que s'ho val, que cal reconèixer el merit a una persona que ha lluitat sense cercar la foto.

Jordi F.

Vaig tenir la sort de conèixer en persona en Jordi a la 1a Trobada de Macaires Catalans i va ser un privilegi poder parlar sobre el Mac OS X en Català amb ell mateix.

Ara cal que aprenguem de la seva experiència, que fem pinya i que no ens adormim. Sense pressa però sense pausa, a per un Mac OS X en Català!

Tant si sou macaires, com si no ho sou però us interessen les novetats d'Apple, com si simplement us solidaritzeu amb la lluita esmentada, doneu-hi un cop d'ull!

Nota: Aquesta entrada la tenia pendent des de feia massa temps, des d'abans que passés el bloc a Blogger, des d'abans que tornés a treballar amb Mac.

2 comentaris:

  1. Gràcies Roger per aquesta entrada dedicada a Tot-Mac. La modèstia no em privarà de reconèixer que em fa il·lusió. Segurament m'otorgues més mèrits dels que em mereixo, però de tant en tant no va malament per fer pujar la moral.
    Esperem que el GUAC agafi el relleu i comencem aviat una nova campanya.

    ResponElimina
  2. No es mereixen, és el mínim que puc fer després de seguir TOT MAC des de fa tants anys. Si t'ha fet ni que sigui una mica il·lusió i t'ha pujat ni que sigui una mica la moral, em dono per satisfet : )

    JO TAMBÉ VULL UN MAC OS X EN CATALÀ!

    ResponElimina