15 de maig de 2016

Saló del Còmic de Barcelona

Cartell del Saló del Còmic
Saló del Còmic de Barcelona

El passat dissabte 7 de maig vaig anar al Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Després d'anys sense anar-hi, m'hi vaig reenganxar el 2009 i ja en van vuit de seguits. M'autoimposo d'anar-hi per no desenganxar-m'hi de nou i no perdre'm bones expos, novetats, parades, picar alguna cosa i veure algun amic.

La Moon Tug d'Independence Day: Resurgence
Saló del Còmic de Barcelona

Enguany hi vaig tornar a anar al migdia i només vaig tenir unes quinze persones davant meu a taquilla i unes quatre a l'entrada. Al migdia és just de temps però prefereixo anar just que repetir l'infern del matí de l'any passat. Només entrar em va rebre la Moon Tug d'Independence Day: Resurgence.

La Tanit, perdó, la Huntress petita amb la Huntress gran
Saló del Còmic de Barcelona

El primer que vaig fer va ser quedar amb en Sergi, l'Ester i la Tanit, perdó, la Huntress, l'estrella del saló. També va venir la germana de l'Ester, a qui no veia des de la KDD DIP del 2005! No se si es tractava d'un entrenament de reforç per la novetat del proper saló que ens tornem a veure tots... Felicitats!

Sergi Llorens signant-me 15 historietas de casas encantadas
Saló del Còmic de Barcelona

Sobre les signatures, només hi ha una cosa que m'agradi més que un autor mític em signi una obra seva: que l'autor sigui un amic. Enguany em va fer molta il·lusió que el Sergi em signés, dediqués i fes un dibuix al primer còmic on ha participat, 15 historietas de casas encantadas. Felicitats i gràcies!

Eleuteri Serpieri signant-me Morbus Gravis
Saló del Còmic de Barcelona

Després de la trobada vaig anar a veure si tenia sort i aconseguia almenys una foto d'un dels meus mites del còmic, en Paolo Eleuteri Serpieri. La història de Morbus Gravis i el personatge Druuna em van impactar. Després d'un parell d'hores de cua vaig aconseguir foto, signatura i salutació! : )

El gran Ibañez signant pel seu 80è Aniversari
Saló del Còmic de Barcelona

Conec i vaig tractar amb la família del gran Ibáñez dels 10 als 22 anys i en aquella època em va fer un dibuix dedicat i signat que conservo ben desat. Vaig intentar felicitar-lo pel seu 80è Aniversari però tenia les cues més llargues en longitud i temps i em vaig haver de conformar amb una foto. Per molts anys Ibáñez!

Exposició Per molts anys, Ibáñez!
Ibáñez al Saló del Còmic

Per molts anys, Ibáñez! va ser l'exposició dedicada a l'Ibáñez pel seu 80è Aniversari. Un repàs a la seva llarga trajectòria, passant per la seva etapa a Bruguera i el munt de personatges que va crear i influenciar a varies generacions de lectors de còmics. M'hauria agradat poder dedicar-hi més temps.

Exposició Las Meninas
Las Meninas al Saló del Còmic

Las Meninas va ser una de les dues exposicions centrals de la planta baixa. Aquest còmic de Santiago García i Javier Olivares el 2015 va guanyar el Premi a la Millor Obra del Saló i el Premi Nacional del Còmic. Molt interessant descobrir com va néixer el projecte, la seva evolució gràfica i la seva trama argumental.

Exposició Elles tenen superpoders
El Capi al Saló del Còmic

Elles tenen superpoders va ser l'altra de les dues exposicions centrals de la planta baixa. L'exposició és un repàs a la història de les superheroïnes amb originals de més de vint-i-cinc personatges. No hi eren tots però sí una bona representació. Les meves preferides són la Hulka, la Gatona i la Tormenta.

Exposició Enrique S. Abulí: Els secrets d'un guionista
L'Abulí al Saló del Còmic

Enrique S. Abulí: Els secrets d'un guionista va ser l'exposició del guionista de còmics català Enrique Sánchez Abulí, autor d'un munt de còmics, com ara Torpedo 1936, que jo llegia a revistes com ara 1984/Zona 84, Creepy, Comix o Cimoc, que va arribar a dirigir. El 2015 va guanyar el Gran Premi del Saló.

Exposició Homenatge a Luis Bermejo
L. Bermejo al Saló del Còmic

Homenatge a Luis Bermejo va ser l'exposició del recentment desaparegut dibuixant de còmics espanyol Luis Bermejo Rojo. Un repàs a la seva trajectòria, marcat per la Guerra Civil, dibuixant de la postguerra, amb obres destacades com El Rey del Mar, Apache, Aventuras del FBI, Pantera Negra o Bengala.

Exposició Vinyetes sobre rodes
John Blacksad amb un Cadillac al Saló del Còmic

Vinyetes sobre rodes és la darrera exposició que vaig poder veure. Si ja vaig haver de veure amb presses les anomenades anteriorment, aquesta la vaig veure a tota pastilla. El nom de l'expo ho diu tot, dos cents originals i recreacions amb vehicles. En destaco la d'una vinyeta de Blacksad amb un Cadillac i en John Blacksad.

El BB-8 d'El despertar de la força
Star Wars al Saló del Còmic

No m'oblido, no. Star Wars va ser present al saló amb una zona de col·leccionisme professional, a més de les habituals parades de les associacions que ja és costum que tinguin un photocall i facin desfilades quan sona la Marxa de l'Emperador. En destaco el BB-8 a escala real que vaig trobar a Star Wars Catalunya.

Màquina japonesa Star Wars
Star Wars al Saló del Còmic

Aquest pot ser l'any que més coses curioses sobre Star Wars he vist al Saló del Còmic. A banda de les rareses de col·leccionisme dins de vitrines tancades, a parades com la de Cosmic tenien la famosa mona del BB-8 d'Escribà i una estranya màquina japonesa que hipnotitzava amb aquells llums i gràfics llampants.

Roger i la Moon Tug d'Independence Day: Resurgence
La Moon Tug al Saló del Còmic

Ja per acabar, crec que el tamany del saló d'enguany altre cop és massa gran per poder veure'l bé en mig dia però entenc que ha d'estar pensat tant pels que hi anem unes hores com pels que s'hi passen quatre dies, que potser voldrien més. Ha valgut molt la pena i l'any vinent espero repetir la visita!

PD: Per a mi enguany el saló va començar dimecres, quan vaig quedar amb el meu amic Marc Sans, que recentment ha publicat el seu segon còmic Death Row però que per motius editorials no va poder ser present al saló signant com amb el seu primer còmic La noche de los cautivos. Felicitats i gràcies!

Nota: Properament publicaré una entrada del còmic Death Row de Marc Sans i Oscar Perales i una altra entrada del còmic 15 historietas de casas encantadas de varis autors, entre els quals el també amic Sergi Llorens.

Enllaços relacionats a Instagram:
Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7 i Foto 8.


Entrades relacionades a aquest bloc:
Saló del Còmic de Barcelona (2019)
Saló del Còmic de Barcelona (2018)
Saló del Còmic de Barcelona (2017)
Death Row (2016)
Saló del Còmic de Barcelona (2016)
Saló del Còmic de Barcelona (2015)
Saló del Còmic de Barcelona (2014)
Saló del Còmic de Barcelona (2013)
Saló del Còmic de Barcelona (2012)
La noche de los cautivos (2011)
Saló del Còmic de Barcelona (2011)
Saló del Còmic de Barcelona (2010)
Saló del Còmic i Batman Barcelona (2009)


Entrades relacionades fora d'aquest bloc:
Saló del Còmic de Barcelona (2019 BHH)
Saló del Còmic de Barcelona (2018 BHH)
Saló del Còmic de Barcelona (2017 BHH)
Saló del Còmic de Barcelona (2016 BHH)
Saló del Còmic de Barcelona (2015 BHH)
Saló del Còmic de Barcelona (2014 BHH)
Saló del Còmic de Barcelona (2013 BHH)
Saló del Còmic de Barcelona (2012 BHH)
Saló del Còmic de Barcelona (2011 BHH)
Saló del Còmic de Barcelona (2010 BHH)

Cap comentari:

Publica un comentari