30 de novembre del 2007

L'arqueologia a Barcelona

L'arqueologia a Barcelona. Un Passat amb futur

Divendres passat vaig anar a veure l'exposició L'arqueologia a Barcelona. Un Passat amb futur al Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona del Saló del Tinell.

Aquesta exposició ens introdueix a l'arqueologia, repassant les diferents tècniques i l'evolució d'aquesta, així com les excavacions dels darrers 25 anys a Barcelona.

Hi trobarem mostres reals d'objectes, la reproducció d'una excavació, eines interactives per localitzar i obtenir informació de les restes arqueològiques, audiovisuals...

Una de les eines interactives consisteix en dues pantalles tàctils de sobretaula amb dues pantalles de vídeo a sobre, que al pitjar en un dels punts mostra informació i fotos.

L'altra eina interactiva consisteix en dues pantalles d'ordinador amb Google Earth, que al clicar en un dels punts mostra informació de les restes arqueològiques.

L'exposició al Saló del Tinell

Una de les coses que més m'agrada d'anar al museu d'història de la ciutat és admirar els diferents edificis, en aquest cas el Saló del Tinell del Palau Reial Major.

Entrant al Saló del Tinell, a la paret de la dreta i alçades, podem veure pintures al fresc de gestes militars, un dels pocs exemples de gòtic lineal català del segle XIII.

Sortint del Saló del Tinell podem visitar la Capella de Santa Àgata i admirar el Retaule del Conestable, obra del gran pintor gòtic català Jaume Huguet.

Llàstima que no puguem cloure la visita al Palau Reial Major amb les magnífiques vistes del Mirador del Rei Martí, que continua tancat, pendent de restauració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada