Sempre m'ha agradat l'art, la història i l'arqueologia i a casa sempre n'hem tingut una bona biblioteca.
Tots i cadascun dels viatges que he fet han tingut una vessant cultural, visitant llocs i museus clau.
Però no ha estat fins els darrers anys que realment m'he apassionat per la història de Barcelona i Catalunya.
No puc dir quantes vegades he visitat el Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona però sí des de quan sovint.
Tot va començar amb la meva curiositat per trobar els recorreguts de les diferents muralles de la ciutat.
La meva curiositat es va estendre als diferents barris i finalment a diferents ciutats dels Països Catalans.
Un abans i després de la meva cerca va ser farà uns tres anys, quan vaig visitar les restes arqueològiques d'El Born.
Vaig tornar a visitar el MHCB i en vaig explorar la llibreria que, a més de souvenirs, contenia llibres genials.
Vaig comprar el llibre De Barcino a Barcinona i la guia gratuïta Barcino, un recorregut per la Barcelona Romana.
En una altra visita, l'exposició Abajo las murallas!!! 150 Anys de l'enderroc de les muralles de Barcelona.
Vaig comprar el llibre i guardar la guia gratuïta, ambdós amb el mateix nom de l'exposició.
Continuo visitant exposicions però encara més sovint la botiga. Llàstima que ara tenen la web en construcció
Vaig comprar el llibre de La Casa de la Ciutat. Un itinerari i les guies La Muralla medieval de Barcelona i els seus portals i El Call. El barri jueu de Barcelona.
Si us apassiona la història de Barcelona i en voleu conèixer el passat per entendre el present i prevenir el futur, amb el museu, els llibres i les guies esmentades, descobrireu el perquè de tot plegat i ja res serà igual.
Museu: Amb la mateixa entrada combinada podreu visitar el Conjunt Monumental de la Plaça del Rei, el Museu-Monestir de Pedralbes, el Museu-Casa Verdaguer i el Centre d'Interpretació del Park Güell.
Llibreria: Els llibres esmentats tenen un preu raonable (n'hi trobareu d'altres molt més cars), les guies de pagament no superen els dos euros i les gratuïtes les trobareu a l'entrada del museu.
Si esteu disposats a emprendre el viatge, ho podeu acabar d'adobar amb les visites al Museu d'Història de Catalunya (Part I i Part II), l'exposició Catalunya i la Guerra de Successió i les restes arqueològiques d'El Born.
Si voleu tafanejar les descobertes arqueològiques més recents, podeu treure el nas per les excavacions del Portal de Sant Daniel al Parc de la Ciutadella o de la Muralla de Mar a tocar de l'Estació de França.
Si encara no en teniu prou, podeu donar un cop d'ull al Mercat de Santa Caterina i al Mercat de Sant Antoni, el primer remodelat amb un centre d'interpretació arqueològica i el segon encara en obres i estudi.
Em sembla molt interesant el que poses! de fet, a mi m'agrada moltísim l'historia i les restes arqueológiques. Ara que lo que desde molt chicotet el que em fascina son els castells i les restes romanes...
ResponEliminaTinc que posarme un dia serós i fer una bona visita cultural a BCN i als seus voltants, perque es curiós el que tenim al costat i mai ho apreciem. A Valéncia tenia costum que els dies als que no hi feia res, em donaba una volta per la ciutat a vore les Torres de Serranos, les de Quart, la catedral, les restes de l'Almoïna...
Ara amb el temps m'agradaría fer lo mateix aqui a BCN.
Salut! (i Força...)
Doncs de castells a Barcelona no en trobaràs gaire cosa, ja que en acabar la Guerra de Successió, per ordre reial de Felipe V, Castella va destruir els castells i fortificacions que quedaven després la guerra per evitar que la resistència es pogués reorganitzar i fer forta. Pots donar un cop d'ull a la següent web:
ResponEliminawww.castellscatalunya.com
Ara bé, de restes romanes sí que en pots trobar moltes. Sens dubte, hauries de començar pel MHCB i visitar l'exposició permanent i les restes romanes del subsol, que van des de sota la Casa Padellàs, passant per sota la Plaça del Rei, del Palau Reial Major... fins a La Seu. També podràs sortir a la Muralla Romana, des de la Casa Padellàs fins al Campanar de la Capella de Santa Àgata i veure les vistes a la Plaça de Ramon Berenguer El Gran i la Via Laietana. També podràs pujar als porxos i terrats de la Casa Padellàs i veure les vistes a la Plaça del Rei.
Al comprar les entrades, demana el fulletó Barcino, un recorregut per la Barcelona Romana, amb el que podràs fer un recorregut per les muralles romanes i visitar d'altres restes, com les del Temple d'August al Carrer Paradís o la Necròpolis a la Plaça de la Vila de Madrid.
Si cliques l'etiqueta museus, hi trobaràs totes les entrades de museus amb molta informació ; )