30 de gener del 2010

Ficció Nuclear 3

Ficció Nuclear 3

Després de les entrades Amenaça Nuclear, Ficció Nuclear i Ficció Nuclear 2, continuo el menú radioactiu amb les postres, Ficció Nuclear 3, ara videojocs post-apocaliptics.

S.T.A.L.K.E.R., 2007
(imatge de Market Way)

Després d'escriure l'entrada Amenaça Nuclear, no me'n vaig poder estar de cercar els videojocs enllaçats i mirar de trobar i comprar-ne algun. S.T.A.L.K.E.R. va ser el primer i també el més econòmic (Win - 9,95€ fnac).

Captura de pantalla d'S.T.A.L.K.E.R. a Txernòbil
(imatge de GSC Game World)

Per a conèixer les dades del joc aneu als enllaços de la web oficial i la Wikipedia però us comentaré que el joc està desenvolupat per un ucranià i que l'acció passa després d'un segon i pitjor desastre nuclear a Txernòbil.

Captura de pantalla d'S.T.A.L.K.E.R. a Pripyat
(imatge de GSC Game World)

No sóc gaire juganer i només m'hi he posat un parell de cops, pel que encara no puc donar cap valoració final, però de moment està força bé. És un joc de tipus dispara que es juga en primera persona i seguint missions.

Captura de pantalla d'S.T.A.L.K.E.R. a Txernòbil
(imatge de GSC Game World)

Donat l'èxit d'S.T.A.L.K.E.R. han aparegut dos jocs més, una preqüela anomenada S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky publicada el 2008 i una seqüela anomenada S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat que es publicarà el 2010.

DRUNNA: Morbus Gravis, 2001
(imatge de Drunna Official Homepage)

Després d'escriure l'entrada Ficció Nuclear 2, no me'n vaig poder estar de cercar més videojocs i mirar de trobar i comprar-ne algun més però només vaig trobar DRUNNA: Morbus Gravis (Win - 9,99$ web).

Captura de pantalla de DRUNNA: Morbus Gravis
(imatge de Drunna Official Homepage)

Per a conèixer les dades del joc us remeto als enllaços de la web oficial i la Wikipedia però us comentaré que el joc està desenvolupat per una empresa francesa i que l'acció segueix l'argument del primer còmic, Morbus Gravis.

Captura de pantalla de DRUNNA: Morbus Gravis
(imatge de Drunna Official Homepage)

De moment no em vull comprar en línia un joc tan vell que no se si em funcionarà però les imatges que he trobat per Internet són força interessants i fan venir ganes de veure la voluptuosa Druuna animada en tres dimensions.

Captura de pantalla de DRUNNA: Morbus Gravis
(imatge de Drunna Official Homepage)

Mirant les imatges, l'ambientació sembla força bona però se'm fa difícil creure que hagin aconseguit animar creïble i explícitament les transformacions dels mutants i les escenes sexuals però no puc afirmar el que no he provat.

AKIRA, 1988 (NES)
(imatge d'OPCFG)

L'altre joc que vaig cercar va ser AKIRA, del qual no n'he trobat cap MAME ni de la primera versió AKIRA (1988) per NES, ni de la segona AKIRA (1994) per Amiga. No confondre amb AKIRA Psycho Ball (2002) per a PS2.

Captura de pantalla d'AKIRA, 1994 (Amiga)
(imatge de GameSpot)

Per a conèixer les poques dades que hi han del joc us remeto a l'enllaç de la Wikipedia però us comentaré que el joc és una aventura gràfica on adoptem el paper d'en Kaneda després de la detenció d'en Tetsuo.

Captura de pantalla d'AKIRA, 2002 (PS2)
(imatge de UVL)

AKIRA Psycho Ball no te res a veure amb el còmic o la pel·lícula, es tracta d'un joc de pinball (o del milió) on les boles passen per pantalles amb imatges dels personatges. Només per nostàlgics addictes als recreatius.

Després de llegir aquesta entrada i veure els vídeos, ja em direu si no sentiu curiositat per...

la FICCIÓ NUCLEAR!

Entrades relacionades:
Amenaça Nuclear
Ficció Nuclear
Ficció Nuclear 2

24 de gener del 2010

Dreadful® BCN HIP HOP

Dreadful® BCN HIP HOP

Ahir, dissabte 23 de gener prop de mitjanit, vaig saltar la tanca de les cotxeres blocaires i vaig estrenar el bloc Dreadful® BCN HIP HOP maquejant-me una primera entrada de presentació amb un munt d'il·lusió.

El títol del bloc ja dona una idea força clara del tema d'aquest i el subtítol La meva història del hip hop a Barcelona l'arrodoneix però, per saber millor de què anirà tot plegat, recomano llegir l'esmentada entrada.

El disseny del bloc és una modificació i adaptació de la plantilla de Blogger TicTac de Dan Cederholm. Després de rumiar-ho bé, tractant-se d'un bloc personal, he tirat per aquesta via, predominant i més pràctica.

La imatge principal del bloc és una capçalera (el fons fotogràfic del qual aniré canviant aproximadament cada mes), les fotografies de les entrades que aniré publicant, el motiu de les gotes de pintura i el peu de bloc.

Les funcions que he inclòs a dia d'avui són les que he estat provant a la propera versió d'aquest bloc: Més eines per a enviar, afegir, compartir i opinar de Blogger i AddThis i els gadgets de traducció i cerca dins del bloc de Google.

Captura del Dreadful® BCN HIP HOP

Normalment no explico què volen dir (quan volen dir quelcom) les fotos que publico a Internet però en aquest cas, donat que és el darrer cop que parlo de hip hop en aquest bloc, en faré una excepció i us ho explicaré.

A la imatge de capçalera hi apareix una fotografia presa sota el Pont de Calatrava, avui en obres pel TAV però fins als vuitanta un límit fronterer entre barris, tribus urbanes, ètnies i classes socials: La Perona.

Aquesta fotografia, graffitis a part, simbolitza l'evolució. Un dia el nostre grup de break ballava fins als llindars d'aquesta frontera infranquejable i avui no només hi podem fer fotos sinó que un de nosaltres hi viu al costat.

A la primera foto de la primera entrada de presentació hi surto jo, assegut en un banc de l'andana de l'estació de Bac de Roda (a tocar de l'esmentat Pont de Calatrava), esperant un metro que està a punt d'arribar.

Aquesta fotografia, a banda de servir per a presentar-me a qui no em coneix, simbolitza el començament d'un viatge. Aquest nou bloc és com un viatge, el trajecte del qual no se ni quina destinació ni quina duració tindrà.

El Dreadful® BCN HIP HOP ja està en marxa!

Feia molt de temps que volia començar aquest nou bloc i no trobo millor moment per fer-ho que ara, en motiu el 25è Aniversari dels Electro Breakers, cinc anys després de la retrobada del grup i reenganxament al hip hop.

Bé, el Dreadful® BCN HIP HOP ja està en marxa! i, tot i que hi podeu pujar i baixar a qualsevol estació, si no us voleu perdre cap detall millor que us hi apunteu de seguida. Tothom a bord? Que no se't escapi el tren! : )

Nota: Com ja vaig anunciar dimecres, a partir d'ara ja no escriuré més sobre hip hop en aquest bloc, aquesta és la darrera entrada d'aquest tema, però sí publicaré les notificacions de les noves entrades al nou bloc.

Entrades relacionades:
Dreadful© BCN HIP HOP Versió 6.0
Dreadful© BCN HIP HOP Versió 5.0 - 10 Anys!
Dreadful© BCN HIP HOP Versió 4.0
Dreadful© BCN HIP HOP Versió 3.0
Dreadful© BCN HIP HOP Versió 2.0
Dreadful© BCN HIP HOP (Versió 1.0)


20 de gener del 2010

Novetats blocaires

Novetats blocaires

No, no es tracta de cap nou bloc sobre Hip Hop a Apple, ni de cap nou rumor sobre cap nou producte hip hop d'Apple, ni de cap novetat hip hop a iTunes, ni te res a veure amb fricandonanisme macaire o hip hop... o potser sí. I perquè coi enllaço les paraules Apple i Hip Hop sobre una imatge modificada de la propera keynote?

En aquest bloc personal de temàtica variada sempre he intentat escriure una mica de tot i no massa de res. Malgrat que sempre escric més d'unes coses que d'altres, quan me'n adono que repeteixo massa un tema intento canviar, intercalar-ne d'altres, però els darrers anys cada cop escric més sobre Apple i Hip Hop. Això és principalment degut, en el primer cas, a la satisfacció amb els productes de la casa de la poma i les meves col·laboracions amb el Bloc d'Apple en Català (BAC) i el Grup d'Usuaris d'Apple en Català (GUAC) i, en el segon cas, a la meva pertinença a la Cultura Hip Hop des dels inicis d'aquesta a Barcelona i als Electro Breakers. I és que l'any 2005 van passar dos fets importants al respecte: L'adquisició del meu primer ordinador Apple (malgrat ser-ne usuari des de 1990) i el retrobament dels Electro Breakers (el nostre grup de breakdance des de 1985). Així doncs, he pres dues decisions.

Si bé sóc membre col·laborador tant del BAC com del GUAC, fins ara gairebé no en publicava gaire cosa. En quant al BAC, cada cop que volia publicar-hi m'imposava escriure dues entrades paral·leles a ambdós blocs, de manera que els lectors d'un podien trobar més informació complementaria a l'altre i a la inversa, una forma d'intercanviar també alguns lectors. En quant al GUAC, fins ara gairebé no en publicava res de la meva tasca enlloc, tret d'algunes entrades de caire social i autocrítica constructiva, reservant la teca per quan engeguéssim les campanyes... esperant eternament. Així que he decidit que a partir d'aquest 2010, tot el que vulgui comentar sobre Apple (i productes compatibles) ho publicaré al BAC i tota la feina que faci pel grup la publicaré al GUAC (si és que es fa el que s'ha parlat darrerament).

Si bé ja publico tot el que vull i puc sobre hip hop en aquest bloc (que ni molt menys és tot el que voldria), enguany estrenaré un nou bloc en motiu del 25è Aniversari dels Electro Breakers. La finalitat d'aquest només havia de ser la de publicar La meva història del hip hop a Barcelona, dividida en entrades, i al final de la qual pensava publicar un PDF i aparcar-lo. Però donat que el meu reenganxament a aquesta cultura (que mai he deixat però que ja no n'era membre actiu) veig que no és un fet limitat temporalment, he decidit que a partir d'aquest 2010, tot el que publiqui sobre hip hop serà publicat al nou bloc. Hi publicaré la meva història però també algunes entrades ja publicades aquí però novament editades i ampliades, més dades, més recerca i moltes noves entrades, tot amb un toc barceloní i en català!

Fins ara, quan tenia una idea d'una entrada n'escrivia un apunt o petit esborrany, que s'anaven acumulant, sovint sense ser publicats, per intentar no tematitzar el bloc. A partir d'ara quan tingui una idea la publicaré al bloc corresponent sense pensar si em passo d'entrades sobre un tema. Això no vol dir que veti en aquest bloc Apple i el Hip Hop. Quan publiqui als altres blocs també publicaré una entrada de notificació a aquest bloc amb el títol, les etiquetes i l'enllaç a l'entrada, d'aquesta manera, aquest bloc continuarà sent el centre de tot el que escric i publico a Internet. Amb aquestes decisions espero poder agilitzar i augmentar el número d'entrades que escric aquí i arreu, que es vegi la feina que fem al GUAC i poder dedicar un espai al hip hop. Tot això sense que afecti a la diversitat de temes d'aquest bloc, al que properament actualitzaré amb una nova versió, amb moltes novetats i opcions. Una mica més de paciència!

Però encara hi ha més! Fins ara m'he enrotllat del que feia fins ara i de com ho vull fer a partir d'ara però... si tot va bé i no acaba passant com amb tantes d'altres coses a les que li dono voltes, aquest 2010 hi hauran més sorpreses però de moment me les reservo... Enrere les rutines! Endavant amb els nous propòsits!!! ; )

Nota: Properament publicaré una entrada sobre l'estrena del nou bloc.

Entrades relacionades:
Dreadful® BCN HIP HOP

10 de gener del 2010

Vacances de Nadal 2009

Regals de Reis

S'han acabat les vacances de Nadal i ara toca tornar a la rutina... He dit rutina? Sona taaant avorrit! De cap manera! Enguany no! Primer propòsit: Fora rutina!

Dels grans propòsits que m'he fet ja n'he aconseguit acomplir dos: El 2001 vaig deixar de fumar i el 2009 de picar. El segon vici el vaig adquirir deixant el primer.

Ara que estic animat per assolir amb èxit el propòsit de l'any passat, el més difícil i sense adquirir cap vici nou, em proposo sortir de la rutina de gairebé una dècada.

El 2008 va ser un any econòmicament dolent i el 2009 ho ha continuat sent a pitjor però almenys he aconseguit tancar l'any tancant tots els projectes pendents. Visca!

Nadala 2009

El 2009 ha estat l'any de la remuntada esportiva amb el Barça d'en Guardiola i la Catalunya d'en Cruyff i social amb els referèndums per la independència.

El 2010 pot ser l'any de la remuntada econòmica i política amb una participació contundent que ens porti un lideratge ferm cap a un horitzó clar i lluny de la crisi.

Així doncs, espero finalitzar el cop de timó iniciat durant l'any passat, acabant de superar totes les tempestes, per a encarar amb nova empremta i il·lusió un nou rumb.

Espero que hàgiu passat unes Bones Festes, amb regals i en companyia dels que us estimeu i que tingueu un Feliç Any Nou amb molta salut, calers i gresca!

Feliç 2010! : )

Entrades relacionades:
Vacances de Nadal 2023
Vacances de Nadal 2022
Vacances de Nadal 2021
Vacances de Nadal 2020
Vacances de Nadal 2019
Vacances de Nadal 2018
Vacances de Nadal 2017
Vacances de Nadal 2016
Vacances de Nadal 2015
Vacances de Nadal 2014
Vacances de Nadal 2013
Vacances de Nadal 2012
Vacances de Nadal 2011
Vacances de Nadal 2010
Vacances de Nadal 2009
Vacances de Nadal 2008
Vacances de Nadal 2007
Vacances de Nadal 2006