15 d’abril del 2006

Setmana Santa 2006

Quasi tots els canals de televisió, uns més que d'altres, emeten aquests dies una programació farcida de "pelis peplum", terme actualment poc emprat per anomenar totes les pel·lícules de les antigues civilitzacions, com Egipte, Grècia i Roma, especialment les que fan referències bíbliques.

Per un agnòstic fill d'ateus que no ha tingut cap tipus d'educació religiosa (sí ètica i moral), aquest tipus de cinema em sembla tota una curiositat, que va bé refrescar un parell de cops l'any, ni que sigui per recordar perquè tenim vacances. Però el que més m'agrada és comparar-les amb els documentals.

Els addictes al Canal de Historia (cable o satèl·lit), saben de què parlo, aquells meravellosos documentals on científics reconeguts exposen proves de fets i objectes que poden demostrar que van passar o existir... i els que no, dels que són rumorologia, llegenda o pura invenció.

TVC ha emès l'interessantíssim 'L'Evangeli de Judes', Canal de Història 'La Lanza Sagrada' i 'Judas ¿amigo o traidor?', etc. El que tinc ben clar és que, el que diu l'església que va passar i el que realment va passar tenen poc a veure i no fortuïtament sinó per interès de poder.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada