20 de març del 2009

Safari 4 Beta

Safari 4 Beta amb la web de Safari i Top Sites

El passat 24 Febrer es va fer públic el Safari 4 Beta, la darrera versió del navegador d'Apple, per Macintosh i Windows, amb un munt de novetats molt interessants.

Hi han programadors que fan les webs només tenint en compte l'IExplorer de Windows, fet que dona errors o no funcionen amb altres navegadors i sistemes.

Com que cada cop són més els usuaris de Firefox, cada cop són més els programadors que fan webs compatibles amb IExplorer i Firefox i, de retruc, altres sistemes.

És per això que els macaires acostumem a fer servir un parell de navegadors, en el meu cas Safari i Firefox, així quan una web no va amb un, normalment va amb l'altre.

També ens va bé als dissenyadors -que no som programadors- per testejar les webs amb els navegadors i sistemes més populars i veure'n les diferències.

Malgrat fer servir aquests dos navegadors (i d'altres només per testejar), un per segons quines coses i l'altre per segons quines altres, fins ara feia servir més Firefox.

Però des d'aquesta quarta versió beta (que no acostumo a provar betes), que ara faig servir el Safari. Sempre l'he tingut com a predeterminat però no principal al Mac.

Safari 4 Beta amb el Cover Flow a l'Historial

No cal que expliqui totes les novetats, que trobareu a la web d'Apple i als múltiples blocs macaires, només dir que el Develop, el Top Sites i el Cover Flow m'encanten.

A més, va més ràpid que la resta de navegadors i s'han solucionat tots els errors que tenia amb certes xarxes/eines socials. Inclourà més detalls la versió final?

De moment deixo Safari 4 Beta com a navegador predeterminat i principal al Mac (per primera vegada!), a l'espera de la versió final i possibles novetats.

Tampoc em vaig poder resistir a instal·lar-lo amb Win (ja hi tenia la tercera versió) i he de dir que va molt bé i han arreglat tots els errors, però no va tan fi com amb Mac.

Què farà ara Mozilla amb el Firefox? I Google amb Chrome per Mac? Per Win han tret una nova beta. I Microsoft amb IExplorer per Mac? Tornarà a competir?

Sembla que el 2009 ens portarà moltes versions finals al món dels navegadors. Per no parlar de les versions mòbils amb Flash per iPhone OS 3.0 al capdavant.

Ara toca esperar en Jobs al juny i que faci una Keynote espectacular amb l'iPhone 3.0 final, el Mac OS X Snow Leopard final, el Safari 4 final i algun one more thing!

Safari 4 Beta amb el RogeRbloc

Mentrestant jo em quedo amb el Safari. I tu, ja l'has provat? Si no és així, prova'l (Mac + Win) i digues què et sembla. Anima't! : )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada