30 d’octubre del 2007

La Guerra de Successió

Invitacions per a la inauguració de l'exposició

El passat dia 16 d'octubre vaig anar a la inauguració de l'exposició Catalunya i la Guerra de Successió i la Ruta 1714 al Museu d'Història de Catalunya.

Música d'època per ambientar l'exposició

La presentació va acabar amb uns temes musicals composats a l'època que no s'havien tornat a interpretar públicament des de la Guerra de Successió.

Retrat de Felipe V original

Catalunya i la Guerra de Successió

L'exposició em va impressionar. Si bé ja coneixia bona part dels continguts, mai n'havia vist els originals. El disseny i l'ambientació ens transporten a l'època.

Àudio de la caiguda de Barcelona

La música, els vídeos i els àudios complementen perfectament l'exposició i ens permeten fer pauses per descansar una mica abans de continuar la visita.

Decret de Nova Planta de Catalunya original

Ruta 1714

Al finalitzar l'exposició n'hi ha una altra de petita anomenada Ruta 1714, que proposa visitar alguns dels escenaris més importants de la Guerra de Successió.

Els fulletons i els plafons ajuden a contextualitzar al visitant neòfit d'aquest període cabdal de la nostra història. A la botiga hi trobarem el llibre.

Penso que tothom s'hauria d'afanyar a visitar aquesta exposició, almenys una vegada, sobretot perquè la temporalitat d'aquesta la fa encara més preuada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada