3 d’octubre del 2007

Leonardo Da Vinci

Leonardo, geni curiós

Divendres passat vaig anar a veure l'exposició Leonardo, geni curiós al Museu Marítim de Barcelona de les Reials Drassanes.

L'exposició ens introdueix breument en el món d'en Leonardo Da Vinci, repassant la seva cronologia, per passar tot seguit al tema central.

El Codice Atlantico de l'Accademia dei Lincei, 1894-1904, és un dels dos còdex que recull els apunts i dibuixos del geni que estaven dispersos.

Mentre al Còdex Atlàntic s'hi apleguen els estudis tècnics i científics, al Còdex Windsor s'hi apleguen els estudis artístics i anatòmics.

Al Còdex Atlàntic hi han prop de 1300 manuscrits reunits originàriament per en Pompeo Leoni al segle XVI i editats posteriorment entre 1894 i 1904.

Paracaigudes, Semiornitòpter, Cargol aeri i Tanc

A l'exposició podem admirar manuscrits i prototipus de molts invents, com ara un paracaigudes, un planador (Semiornitòpter), un helicòpter (Cargol aeri) o un tanc.

L'exposició a les Reials Drassanes

Una de les coses que més m'agrada d'anar al museu marítim és admirar l'edifici de les Reials Drassanes, una meravella arquitectònica que tenim la sort de conservar.

Al final de l'exposició hi ha un espai de descans on podem asseure i veure animacions dels prototipus, una base de dades, jocs, llibres d'en Leonardo.

2 comentaris:

  1. I would have loved seeing this.
    There was an exhibition like this on Leonardo da Vinci some years back in Rotterdam which I visited.

    I've also been in Le Clos-Lucé where he died twice.

    A genius of immense prioportions he was.

    ResponElimina
  2. The exhibition was great. I'd like to see one about the Codex Windsor someday. I admired some of his paintings on different museums.

    Must be cool to visit Clos-Lucé. I've done the rute of the Loire castles but missed some like this one. Hope to visit it someday... and Vinci too.

    More exhibitions and museums to come soon on this blog : )

    ResponElimina